Правосъдният министър представи основните политики в областта на детското правосъдие

Правосъдният министър представи основните политики в областта на детското правосъдие
снимка: Министерство на првосъдието

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов запозна млади лидери от парламентарно представените партии, общественици и членове на неправителствени организации с основните политики, провеждани от Министерство на правосъдието в областта на детското правосъдие. Той участва като лектор в Националната програма "Управленски умения" по време на обучение, организирано от Българското училище за политика "Димитър Паница".

Един от акцентите в изказването на министър Кирилов бе, че темата за детското правосъдие е стратегическа за българското правителство, защото поставя в центъра правата на детето и отговорността на държавата за тяхната грижа. Законодателната политика на България третира семейството като естествена среда, в която детето се отглежда и възпитава. В това отношение приемането на нов закон за детско правосъдие продължава да бъде основно предизвикателство пред реформата в сектора. Към момента работата по законопроекта продължава.

Извън това Министерство на правосъдието продължава активно да следи за ефективното функциониране на изградените от него в страната т.нар. "сини стаи" – специализирани помещения за щадящо изслушване на малолетни и непълнолетни по граждански и наказателни производства.

Съдийската колегия върна на правосъдния министър искането за уволнението на съдия Андон Миталов

Предишна новина

Прокуратурата се изправи и срещу антисемитската пропаганда

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.