Правосъдният министър ще обсъди с надзиратели и съдебни охранители разпределението на допълнителните 15 млн. лв.

Правосъдният министър ще обсъди с надзиратели и съдебни охранители разпределението на допълнителните 15 млн. лв.
Правосъдният министър по време на протестите на надзиратели и съдебни охранители, които доведоха до отпускането на допълнителни 15 млн. лв. за заплатите им, снимка:БГНЕС

Среща между министъра на правосъдието Цецка Цачева и представители на синдикалните организации на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) и Главна дирекция "Охрана" (ГДО) е насрочена за утре, 11 април, в 13 часа в Министерството на правосъдието, съобщиха от правосъдното ведомство.

Целта на срещата е доведе до окончателното разпределение на отпуснатите от правителството допълнителни 15 млн. лв. за възнаграждения на надзирателите и съдебните охранители.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е провела днес и разговори с председателя на Синдиката на служителите в затворите в България Христо Илков и с председателя на синдикат "Охрана" Петко Чалъков, на които е било договорено да продължат работните срещи между министерството и синдикалните организации.

Припомняме, че днес предстои и национално съвещание, организирано от министър Цачева, на което е са поканени началниците на затворите у нас, както и ръководството на ГДИН. Съвещанието се свиква вследствие на продължаващите протести от страна на надзирателите, след случая с избягалите рецидивисти от Централния софийски затвор.

В отворено писмо, изпратено на 5 април до председателя на Народното събрание, правосъдния министър, главния прокурор и всички парламентарно представени партии надзирателите обявиха недоволството си, че цялата вина за случилото се бягство пада върху техните колеги от Централния затвор, макар че те нееднократно са алармирали, че липсата на кадри и тежките условия на труд на колегите им затрудняват дейността по опазването на сигурността в затворите. По този повод те ще протестират пред Централния затвор днес, преди да се включат в националното съвещание, свикано от правосъдния министър.

Още по темата

НИП организира шест семинара и обучения в европейски школи и институции

Предишна новина

Държавите членки на ЕС могат да налагат санкции за незаконен транспорт в рамките на услугата "UberPop"

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  0
  0

  До нас има един от ГДИН, винаги паркира в завоя въпреки маркировката и забранителните знаци, но си е сложил служебният пропуск на прозореца. Та сигурно за това паяците го съжаляват и само неговата кола не са я вдигали досега.

 2. 1
  Money for Nothing | нерегистриран
  3
  0

  Започна новия сериал - Джендърите в атака срещу пеналогията!  Цеце, оставка бра!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.