Прецедент в РС Петрич: Свенлив рецидивист поиска закрит процес, срамувал се от медии


Задържан рецидивист, излежаващ мярката си – задържане под стража, показа свенливост и поиска процеса му за изменение на мярката му да протече при закрити вратa.. Съдия Дияна Хаджиева преброи присъстващите в съдебна зала и се оказа, че освен репортер на медията, присъства и братът на обвиняемият Петър П., както и стажант. Това бе вписано в днешния протокол на заседанието, което се случва за първи път -по молба на обвиняемия, делото му бе напълно засекретено.

Процесът, обаче е бил отложен за вътък, издадоха присъстващите вътре в зала. Не стана ясно, защо бе поискано заседанието да се проведе при закрити врата, при положение, че мярката му му е била един път обявена на публично заседание. Днешното дело, бе за промяната и в по-лека –домашен арест. Рецидивистът още в началото обяви, че се чувства неспокоен в присъствието на репортер.

При предоставената му дума от съдия Дияна Хаджиева, защо иска процесът да е при закрити врата, той отговори: "Не искам да ме пишат!". За отбелязване е, че наблюдаващият прокурор Красимир Тодоров нямаше нищо против в залата да останат и да отразят заседанието част от присъстващи. Единствено той изказа мнение, че е недопустимо да остане само братът на обвиняемия. Защитата му Велина Пиргова прецени казуса така: "След като от държавното обвинение не искат да присъства в зала братът на обвиняемия, настояваме да не присъстват и останалите."

Куриозният случай е първи за петричкия районен съд, който се слави със своята прозрачност в решаването на делата. Заседанието протече не повече от 10 минути и бе отложено за този петък, по преценка на съдия Дияна Хаджиева..

Венци Методиев

Кунева: Не говори добре, че не приехме закона за корупцията

Предишна новина

КАТ ще спира шофьорите в бус лентите

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.