Пред закона всички са равни: Холивудска звезда влиза в затвора за училищен подкуп


В петък, 13-ти, голямата звезда от "Отчаяни съпруги" Фелисити Хъфман бе осъдена от бостънски съд на 14 дни затвор, 250 часа обществен труд и 30 000 долара глоба за даване на подкуп в училище за вдигане оценките на дъщеря й, съобщи CNN. Тя е първата от над 30 родители, обвинени в схемата, която властите обявиха за най-голямата измама за влизане в колеж.
 
Фелисити Хъфман е платила 15 000 долара за повишаване оценките на дъщеря й по изпита SAT. Прокуратурата искаше 30 дни затвор и 20 000 долара глоба.
 
В залата бяха съпругът й – актьорът Уилям Мейси, и още десетина нейни близки. Актрисата прочете написано предварително изявление: "Много се срамувам от това, което сторих. В крайна сметка имах избор, можех да кажа "не". Няма извинение или оправдание за действията ми". Тя ще започне да излежава двуседмичната си присъда от 25 октомври. 
 
Актрисата е сред най-уважаваните в гилдията, печелила е награди "Еми" и "Златен глобус", номинирана е за Оскар и за престижната награда на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA).
 
В далаверата за общо 25 милиона долара са замесени 51 души, обяви обвинението. Богати американци, големи шефове и знаменитости са си плащали, за да влизат децата им в престижни университети като Йейл, Джорджтаун и Станфорд.
 
Освен Фелисити Хъфман, изкушени от схемата са актрисата Лори Лофлин и съпругът й Мосимо Джанули, създател на модната фирма "Мосимо", платили 500 000 долара през 2016 и 2017 г., за да вкарат дъщерите си в Университета на Южна Калифорния като видни спортистки от гребния отбор, без никога да са влизали в състезателна лодка. 
 

Държавата трябва да има Стратегия срещу бедността, а не за детето

Предишна новина

Задържаха издирван в Германия българин за обида към полицаи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.