Предишният ръководител на Апелативен съд-Пловдив поиска втори мандат

Предишният ръководител на Апелативен съд-Пловдив поиска втори мандат
Съдия Магдалина Иванова

Обрат във връзка с конкурса за избор на административен ръководител на Апелативен съд-Пловдив настъпи няколко часа, след като в понеделник изтече срокът за подаване на документи от кандидатите. Предходният ръководител на съда Магдалена Иванова, чийто мандат приключи преди около месец, все пак е поискала да оглави района за втори път.

Новината бе съобщена първо от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков в рамките на заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по време на изслушването на кандидата за председател на Окръжния съд в града – Иван Калибацев. Минути по-късно, концепцията на съдия Иванова бе публикувана на страницата на кадровия орган.

Това е втора поредна процедура за избор на ръководител на Апелативния съд в Пловдив. В първия конкурс, който бе прекратен през май, нямаше нито един кандидат за поста, тогава съдия Иванова дори писмено декларира пред кадровия орган, че не желае дори временно да остане начело на съда, след изтичането на мадата й. Това наложи Съдийската колегия да избере за и.ф. председател съдия Вера Иванова, която бе сред заместниците на административния ръководител с най-голям стаж.

"Считам, че в годините с действията си - професионални и административни, съм доказала качеството си да нося личната си съдийска и управленска отговорност за взетите решения и извършените за изпълнението им действия, независимо от постигнатия резултат. През предходните пет години в работата ми като административен ръководител съм спазвала заявените в началото основни принципи на приемственост, запазване, надграждане и усъвършенстване на добрите практики, пълна прозрачност и информираност при администрирането на съда, колективно обсъждане на важни организационни въпроси, засягащи пряко работата на съда, еднакво отношение към съдиите и съдебните служители, спазване на етичните правила и норми на поведение, както и утвърдените вътрешни правила за работа в съда", описва в концепцията си мотивацията си да се яви в конкурса за втори мандат начело на втория по големина апелативен район в страната съдия Магдалина Иванова.

Още по темата

Критериите към следващия главен прокурор ще бъдат много по-високи

Предишна новина

Данаил Кирилов представил на д-р Хелмут Палдер предложенията за търсене на отговорност на Тримата големи

Следваща новина

Коментари

9 Коментара

 1. 10
  Задача | нерегистриран
  3
  0

  Четейки коментар 8 оставам с впечатлението, че до сегашната административна номенклатура си разделя постовете като парче обществена баница, договаряйки се на кой да е това със салама и на кой - това с чушката. Дано ВСС и този път да е на ниво, да се издигне над тези абсурди и да даде едно ниво на мислене и поведение, което да превърне в стандарт. Иначе такива фигурчета като Калибацев и тем подобни, ще има да си живуркат номенклатурен живот, дълго време.

 2. 8
  Ясното | нерегистриран
  5
  -5
  До коментар #1 от "измислиха я схемата | нерегистриран":
  сега ще чакат да видят какво ще стане с избора на главен инспектор и в зависимост от резултата ще я изберат или няма да я изберат тази.  Цялата схема е оперативна разработка на бат Весо.Търси се принципно решение на ВСС-може ли да се кандидатираш трети път и да спечелиш .Но без подклепата от морето, Бургас и неговите трудови хора това няма да се случи...Я вижте вчера как влизаха излизаха Димитрова и Мавров и накрая се разбраха да гласуват против Калибацев.Няма значение какви качества има Калибацев...Та въпреки подкрепата на бат Весо Иванова трябва да е сигурна ,че Димитрова няма да е забравила с чии гласове получи мяство във ВСС.Това е важно,защото вчера се видя ,че морската сирена няма памет за добрините,които Калибацев е направил за нея.

  Хайде,време е да ходим на море!

  Ясен съм ,нали?

 3. 7
  отговор | нерегистриран
  8
  -6

  Мястото ще бъде заето, в случай, че бъде гласувана, за да се запази за Сотир Цацаров.След изтичане на мандата му, понеже стои въпрос къде ще отиде, най-вероятно, Иванова ще се оттегли по лични причини, за да освободи място за Цацаров. Това е играта.

 4. 6
  изказвайте се подготвени! | нерегистриран
  6
  -7
  До коментар #5 от "Tribus Verbis | нерегистриран":
  един потенциален пациент на д-р Емилова не е станал Главен инспектор?  Трибус,нямаш ум за пет стотинки!Само в твоите фантазии има такава конспирация.Някой допуска ли че предсдателското място в ПАС под капелата на Лозан Панов е детска мечта и НИВО за за един умен и достоен мъж?!Много сте жалки, ако мисълта ви е толкова ограничена!

 5. 5
  Tribus Verbis | нерегистриран
  3
  -2
  До коментар #4 от "мислещ | нерегистриран":
  М-даа!Значи отказ да е временен адм.ръкъвъдител,и неучастие в първия избор.Добре.В последната минута на срока за втория избор-документи за кандидатстване.Прогноза:Ако бъде избрана,очаквам към февруари 2020 г. да подаде оставка от ръководния пост,и да остане редови съдия.Въпрос към четящите:По каква причина може да бъде тази евентуална оставка?

  един потенциален пациент на д-р Емилова не е станал Главен инспектор?

 6. 4
  мислещ | нерегистриран
  12
  -3

  М-даа!Значи отказ да е временен адм.ръкъвъдител,и неучастие в първия избор.Добре.В последната минута на срока за втория избор-документи за кандидатстване.Прогноза:Ако бъде избрана,очаквам към февруари 2020 г. да подаде оставка от ръководния пост,и да остане редови съдия.Въпрос към четящите:По каква причина може да бъде тази евентуална оставка?

 7. 3
  брех | нерегистриран
  25
  -5

  Резнаха го чичовото. Браво на шестимата от ВСС, които удържаха на натиска и гласуваха против. Явно с наближаването на избора на нов главен прокурор мнозинството се преструктурира.

 8. 2
  ********** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 1
  измислиха я схемата | нерегистриран
  22
  -7

  сега ще чакат да видят какво ще стане с избора на главен инспектор и в зависимост от резултата ще я изберат или няма да я изберат тази.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.