Предстои ли 3-седмичен локдаун в Благоевград?

Предстои ли 3-седмичен локдаун в Благоевград?
Снимка: Pixabay

Драстични мерки за борба с коронавируса предлага на оперативния щаб новосъздаденият Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общинския съвет в Благоевград. Сред тях е и затваряне на търговските обекти в града за 3 седмици, с изключение на хранителни магазини, аптеки, банки и бензиностанции.

Комисията предлага още въвеждането на вечерен час до 20 часа за всички ученици до 12 клас, както и откриването на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците).

Предложенията ще бъдат изпратени на Кризисния щаб за одобрение. Седмици наред Благоевград е в червената зона на заразени с коронавирус, расте и броят на заразените медици. Решението за създаване на специална анти-Covid комисия бе взето на последната сесия, като бе мотивирано с желанието местните законодатели активно да се включат в битката с коронавируса.

Д-р Владимир Пандев, заместник- председател на комисията призна, че досега Общинският съвет е бил изолиран и подценен от оперативния щаб, ръководен от кмета: "Досега общинският съвет трябваше да бъде активно ползван в борбата с коронавирусната инфекция. В управлението на този процес в Благоевград няма координация между звена, които могат да свършат много". В сряда съветниците от комисията за борба с коронавируса са обсъдили възможността за закупуване на апаратура за даряване на кръвна плазма. Д-р Пандев обаче е против 3-седмичния локдаун: "Аз съм изключително против - безсмислени мерки. Мерки, които още толкова ще затруднят цялата дейност на държавата. И излишна паника".

Още по темата

Районна прокуратура-Пловдив проверява за смъртта на двама починали пациенти пред болница

Предишна новина

Съдът на ЕС: Държава членка не може да забрани търговия с канабидол (CBD), когато е добит от цялото растение

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.