Преговори за възнагражденията в МВР на 2 ноември, протестите продължават


Протестите на служителите в МВР продължават, независимо от поканата за разговори, отправена от вътрешния министър Христо Терзийски.  По обед протест ще има пред полицейските управления в Благоевград, а вечерта - в Сандански и Гоце Делчев.

Седем дни след началото на поредицата от мълчаливи протести от Синдикалната федерация на служителите в МВР потвърдиха, че са получили покана от ръководството на вътрешното ведомство за започване на преговори.

Димитър Попов, заместник-председател на най-големия полицейски синдикат, посочи:

„Получихме вече и покана за започване на преговори с министър на вътрешните работи, които са насрочени за 2 ноември от 11:00 часа“.

Служителите в МВР настояват отговорната им и високорискова работа по време на извънредната ситуация с коронавируса да бъде оценена, включително и финансово - така както в другите 34 държавни структури, чиито възнаграждения бяха увеличени до 30% с постановление на Министерския съвет:

„Предполагам, че щом като има покана за преговори по тези наши искания, има някакъв шанс. И надявам се да не стигаме до обявения вече национален протест на 8 ноември“, коментира Димитър Попов.

Правителството защити конфискацията на престъпно имане пред Съда на ЕС

Предишна новина

Корупцията като развален механизъм за консолидацията на елита

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Калин Тодоров | нерегистриран
  1
  0

  КАК МОЖАХМЕ?
  Станах с намерението да коментирам заседанието на правителството онлайн и импровизираната реч на премиера. И разбрах, че не мога. Изпитвам вече непреодолимо отвращение към този криминален тип. Изобщо не мога да понасям просташката му самоувереност, злобната му отмъстителност, каруцарския му речник, обидната му некомпетентност, патологичния му нарцисизъм, интригантската му природа, лъжливата му същност.
  Как можахме да си оставим държавата в потните лапи на подобен примат?

 2. 1
  +- | нерегистриран
  1
  0

  Успех на преговорите, но предложете и някои мерки за оптимизация на министъра.
  Той никога не се среща с обикновени служители и няма как да разбере тия работи.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.