Преподавателка по български език скубе ученичка - повредила вратата на класната стая

Преподавателка по български език скубе ученичка - повредила вратата на класната стая
Снимка: Pixabay

Ученичка твърди, че е обиждана и бита от учителка. Клип в социалните мрежи, разпространен в неделя, показва как учителка в разложкото село Горно Драглище обижда и посяга на момиче от класа, информира Нова тв. От кадрите се вижда, че учителката нанася удрари, скубе и обижда ученичка в класната стая заради повредена врата. Предисторията според обвинената страна е, че ученичката е счупила вратата на класната стая и освен това не я е ударила, а я е разрошила само. 

Моето момиче ми каза, че е ходило до тоалетна. Вратата отдавна е развалена. Затваря се сама от течението. Едната госпожа започва да й се кара и да я бие, а класната започва да я й дърпа косата и да й казва най-различни обиди”, разказва майката на детето.

Преподавателката по български език от училище "Неофит Рилски" в селото - Райка Калоянова направи първия си коментар часове след изтичане в социалните мрежи на видеоклипа с инцидента и обясни:

"Имаше шум и врява при вратата на класната стая. С няколко забележки се опитахме с дежурната колежка на коридора да я спрем. Отидох до тоалетна и чух, че започва вратата да се тряска и да се вика. Чух гласа на момичето, което се кара на госпожата. При евентуален удар на вратата би могло нещо да се счупи и децата да се наранят. Моята реакция бе такава, че да се предотврати нещо по-сериозно което е в полза на децата", каза Райка Калоянова.

"На клипа се вижда, че момичето стои, а аз й разрошвам косата. Изобщо не е това, което се вижда от тази страна, че аз размахвам ръце и я бия", допълни тя.

''Категорично се разграничавам от действията на колежката Калоянова. За нас на първо място стои здравето на децата. След писмените обяснения на Калоянова и Узунова и след разговор с родителя, ще съберем педагогическия съвет и ще вземем някакво решение", заяви Бойчо Пукнев - директор на ОУ "Неофит Рилски" - Горно Драглище.

Според учителите на момичето, което е повредило вратата - това не е единична проява на непослушание от негова страна. В интервюто, излъчено по телевизията, майката на пострадалата, сама потвърди, че дъщеря й е буйна, но в никакъв случай не толерира физически посегателства върху детето си. 

Още по темата

Масови арести в Беларус, над 700 са задържани

Предишна новина

10-годишната абсолютна давност ще доведе до противоречива съдебна практика и хаос

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.