Президентът потвърди, че ще подпише за избора на Иван Гешев в обозрим срок

Президентът потвърди, че ще подпише за избора на Иван Гешев в обозрим срок

Президентът Румен Радев ще подпише указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор в обозрим срок. Това заяви държавният глава пред журналисти. "Ултиматум не приемам от никого. Виждате, че аз не съм човек, който протака и използва различни машинации", добави Радев.
 
Попитан дали ще подпише указа за главен прокурор в рамките на 3 до 7 дни, държавният глава коментира, че отговорът на всички въпроси е в Конституцията.
 
"Аз ще се произнеса в обозрим срок, когато реша. Аз се обърнах към Висшия съдебен съвет с настояване, което те не изпълниха по най-добрия начин", допълни още Румен Радев.
 
Припомняме, че президентът вече е задължен да подпише указа за утвърждаване на Иван Гешев за следващ "обвинител №1". Дотук се стигна, след като кандидатурата на Гешев за главен прокурор получи двукратно категоричната подкрепа на Висшия съдебен съвет  (ВСС) с 20 гласа "за" и едва четирима "против" - първият път бе на 24 октомври, а след отказа на държавния глава да подпише указа за назначаването му и връщането на избора в Пленума на кадровия орган и на 14 ноември. Кадровиците препотвърдиха избора му от първия вот, като "за" Гешев и втория път гласуваха същите членове на Съвета.

Още по темата

Противниците на Гешев във ВСС три пъти се отрекоха от тезата, че избор с един кандидат не е избор

Предишна новина

Задържаха цяло семейство, произвеждало и пласирало фалшиви документи

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Учуден | нерегистриран
  3
  0

  Никога не казвай никога.Президентът никога не е казвал ,че ще подпише.Каза ,че ще реши в обозрим срок.Това значи до година-две.Стига сте бълнували.Той си знае човека .Ето сега идват Коледни празници.Може да няма време да се занимава с тези въпроси.

 2. 4
  Той | нерегистриран
  8
  -1

  ако много се бави, вицето да подпише....

 3. 3
  Учуден | нерегистриран
  6
  -1

  Странно е изказването на Президента.Ако смята изобщо да подписва ,наистина защо се бави ? Забавянето има смисъл , ако не възнамерява да подпише.Така си мисля.Наистина има известен драматизъм в това да подпишеш след 7 или 14 дни,но когато подпишеш един драматизъм ще свърши и ще започне "пиянството на един народ", което народният поет Иван Вазов е описал в "Под игото".

 4. 2
  Ще подпише, | нерегистриран
  18
  -3

  ама с "ОМ" /особено мнение/!

 5. 1
  бай Ставри от Централния софийски затвор | нерегистриран
  16
  -36

  "Аз ще реша. Когато реша. Никой не може да ми дава ултиматуми. Аз ще реша". Колега ти си държавен служител и си длъжен да се съобразяваш с Конституцията и законите. А не си наместник на Бога, че ти да решаваш. Ти изпълняваш законите и служиш на гражданите. Този случай е най-малко подходящ да се правиш на велик. Просто си длъжен да спазиш закона.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.