Президентът призова да се задълбочи разследването за офшорни сметки на политици


Президентът Румен Радев призова за задълбочаване на разследванията за офшорни сметки, имоти и фирми на политици, които действат чрез подставени лица. Радев беше гост на празника на Асеновград.
 
"Вече ясно заявих, че "Апартаментгейт" е само началото, вододел накъде ще вървим", каза президентът Радев и поясни: "Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому – да се вихри безнаказаност и беззаконие. Трябват разкрития, трябват присъди, конфискация, връщане на парите".
 
На това нещо трябва да се сложи край, допълни Румен Радев и уточни какво е необходимо според него да се направи: "Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи, и както  се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица. Иначе ако и сега бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да мотивират своето въздействие".
 
Радев призова за въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци. Той не скри, че диалогът му с изпълнителната власт е труден, но подчерта, че има теми, по които съгласието е важно, като например чуждестранните инвестиции. Каза още, че е оптимист за привличането на стратегически инвеститор от Германия в областта на автомобилостроенето.
 

 

Съдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами

Предишна новина

Исканият от президента затвор за офшорки на политици го постави в деликатна поза по адрес на Йончева

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.