Приемат "Право" в Софийския университет с матура по български

Приемат "Право" в Софийския университет с матура по български

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще приема студенти в специалност „Право“ само с матура по български език, съобщиха от университета.

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването 15 май 2020 г. Академичният съвет на висшето учебно заведение е одобрил промени в Правилника за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2020/2021 година.

Ще се признават оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми.

Софийският университет ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и по математика ІІ за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет. С оценките от изпитите по биология и химия кандидат-студентите ще могат да кандидатстват и за специалности в Биологическия факултет, Факултета по химия и фармация и Физическия факултет.

Кандидатстването в специалност „Право“ ще се осъществява с оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

Кандидат-студентите, които до този момент не са подали заявления за явяване на изпит, могат да се регистрират в срок до 10 юни 2020 г. единствено чрез електронизирана система на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.

Подалите заявления за отменени кандидатстудентски изпити ще бъдат обезщетени чрез електронно генерирани поименни ваучери с левовата равностойност на заплатената такса. Електронните ваучери могат да се използват като средство за заплащане на такси за подаване на заявления за явяване на кандидатстудентски изпит или за подаване на документи в електронизираната система. Средствата от неизползваните електронни ваучери ще бъдат възстановени след края на кампанията.

Кандидат-студентите се регистрират за класиране в срок от 22 юни до 3 юли 2020 г. чрез електронизираната система на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg.

Българските съдии трябва да разбират Конституцията и да я прилагат при разглеждането и решаването на правните спорове

Предишна новина

Самозвана банкерка успя да прибере над 100 000 лв.

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  Адвокат | нерегистриран
  3
  0

  Очевидно има изискване безработните,барманите,сервитьорките и магазинерките в моловете да бъдат с юридическо образование.

 2. 7
  ТОТЮ | нерегистриран
  4
  0

  ПРИ ТАЗИ СИСТЕМА ЗА ПРИЕМ ТАЗИ ГОДИНА,А И ПО ПРИНЦИП, ПРОФЕСОРИТЕ ОТ ЮФ ТРЯБВА ДА "ВДИГНАТ МЕРНИКА" В ХОДА НА ОБУЧЕНИЕТО,КОЙТО ИЗКЛАСИ-НАПРЕД.КОЙТО НЕ МОЖЕ,КАКТО КАЗВАШЕ НА ШЕГА ЕДИН МОЙ ПРИЯТЕЛ,"КВОТО А ТВА А" И ОТПАДА ОТ ИГРАТА!!!!

 3. 6
  Един човек | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #4 от "адвокат | нерегистриран":
  Ще има много Йористи.На килограм.

  Дори и сега не съм сигурен ,че с едната матура по БЕЛ някои ще успеят.Видях верните отговори на вчерашната матура и вече усетих разочарованието на мои близки хора , които вчера се явиха на матурата.Много са факторите , които влияят негативно върху семейството, добрите нрави и образованието.

 4. 5
  Редно е право да се изучава само в МВР | нерегистриран
  0
  -3

  Не е нужен изпит. Просто документ от окръжното - че е годен за войник, а девойката - детеродно удобна за войници на партията.

 5. 4
  адвокат | нерегистриран
  4
  0

  Ще има много Йористи.На килограм.

 6. 3
  quaesitor | нерегистриран
  4
  0

  Haec erit nobis iudicare?

 7. 2
  Дъно | нерегистриран
  19
  -3

  Голямо падение доживяхме!
  И второто ми дете определено няма да учи в България.

 8. 1
  superman | нерегистриран
  25
  -3

  Поздравления,Софийският Университет,ще замести Югозападния по Престиж,сега всички моделки,манекенки и калинки,ще завършат там.....

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.