Приключи разследването на обира на 400 000 лева от инкасо автомобил в София

Приключи разследването на обира на 400 000 лева от инкасо автомобил в София

Софийска градска прокуратура (СГП) е предявила обвинение и всички материали по разследването на един мъж за участие във въоръжения грабеж, извършен през 2016 г. в столичен търговски център на бул. „Цариградско шосе“, съобщиха от обвинението.
 
В хода на досъдебното производство е било установено, че около 10:30 часа на 22 февруари 2016 г., на паркинг в търговски комплекс „The Mall“ в столицата, обвиняемият, в съучастие с П.А., отнели чужди движими вещи от инкасо автомобил. За целта той употребил сила и заплашване спрямо служител в охранителна фирма. Насочил срещу него автомат „Калашников“, произвел пет изстрела и го ударил в гърба.

Извършителите на грабежа взели платнен чувал с парична сума в левове и друга валута, златни монети и злато (скрап). Общата им стойност възлиза на 400 000 лева.
 
До съпричастността на 33-годишния мъж към това престъпление и привличането му към наказателна отговорност се е стигнало в хода на разследване по друго дело - убийство в района на езеро Вая през 2019 г., в промишлена зона „Север“ в Бургас.

Разследващите са открили оръжието, използвано по време на грабежа, което е било без сериен номер. Впоследствие обвиняемият И.П. убил с него съучастника си П.А. За това престъпление той е признат за виновен на първа съдебна инстанция с наложено наказание 18 години „лишаване от свобода“ от Бургаския окръжен съд.
 
Извършителите на грабежа в столичния търговски център са били разкрити в резултат на сравнителен анализ на гилзите, открити на местопрестъпленията в София и Бургас и биологичен материал.

Още по темата

ВАС върна на АССГ делото за конфликта на интереси на бившия зам.-министър Александър Манолев

Предишна новина

Ваксинацията на служители и магистрати ще стартира най-рано в началото на март

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.