Присъдата на убиеца на Петьо остава четири години затвор


Пловдивският апелативен съд потвърди издадената от Окръжния съд в Пазарджик присъда от 4 години затвор за Цветан Пъков, който уби на пътя 6-годишния Петьо в Панагюрище.

Инцидентът стана на 14 април тази година.

Преди обжалването наказанието вече беше намалено с една трета, след като Пъков поиска процесът да се гледа по съкратеното производство. Бизнесменът беше осъден да плати разноските по делото на родителите на детето, а шофьорската му книжка бе отнета за седем години. Цветан Пъков е шофирал със 78 км/ч в населено място, когато блъска детето. То е карало велосипед в насрещното платно.

Убийството на малкия Петьо породи бурно обществено недоволство в Панагюрище, както и в Пловдив, тъй като на светло излязоха и други данни за поведението на мъжа отпреди години.

В жалбата си Пъков молеше апелативния съд да намали 4-годишната му присъда на 3-годишна, но тя остава в пълния си размер. Делото е водено по съкратено съдебно следствие и затова наказанието е по-ниско от максималното, което е шест години за убийство по непредпазливост.

Апелативният съд в Пловдив нареди на родителите да бъдат върнати и "веществени доказателства" - дрешките и обувките на детето им.

Цветан Пъков има право да обжалва днешната присъда в 15-дневен срок пред ВКС.

Депутатите се отказаха от данък "градина" и "уикенд"

Предишна новина

Бивши партньорки на Чарли Шийн търсили известна адвокатка

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.