Прокопиев жали запор на луксозна къща в Апелативен съд – Бургас


Въззивно частно гражданско дело е образувано в Апелативен съд Бургас, след като Иво Прокопиев е обжалвал за запорирани имоти. Пристигналото дело в съда е цели 60 тома, "научи" Труд.

Жалбата му е срещу определението на Бургаския окръжен съд, с което е допуснато налагане на обезпечителните мерки върху имотите му. Става дума за запориран от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) имот в Созопол и други активи на фирмите му за над 13.5 милиона лева.

Имотът в Созопол е къща с два басейна в атрактивната местност "Буджака", с луксозни вили, по стария път Созопол- къмпинг
 "Каваците". Той е бил запориран в началото на декември миналата
година от Бургаския Окръжен съд по искане на КОНПИ.

Комисията е започнала проверка срещу Прокопиев още в началото на 2017 г. заради обвинението му по делото ЕВН, припомниха юристи. При
 ревизията на дружествата от групата "Алфа финанс холдинг" КОНПИ
 установила редица нарушения при приватизационната процедура на предприятието "Каолин". Запорът е бил наложен, след като комисията е установила несъотвествие с около 14 млн. лв. между доходите и имуществото на Прокопиев.

На пресконференция пред медиите тогава лично Пламен Георгиев – председател на КОНПИ, Иво Иванов – заместник-председател и инспектори от комисията оповестиха, че КОНПИ има претенции към 30% от имот в Созопол, в който освен къща има и 2 басейна. На практика обаче е запориран целият имот. Мотивите на бургаските окръжни магистрати за мярката са били, че може да се направи извод за незаконно придобито имущество.

От скандала със "силен корупционен мирис" не излезе нищо

Предишна новина

Прокурорът е воин на закона*

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.