Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна за Викторио Александров

Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна за Викторио Александров
Викторио Александров, Снимка: БГНЕС, архив

Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна за Викторио Александров, подсъдим за убийството на приятелката си - 23-годишната Дарина и на едногодишната им дъщеря Никол.

В края на делото, гледано в Софийския градски съд, Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения и каза, че съжалява за случилото се. Признанията на подсъдимия идват след дълго време, през което Александров отказваше да сътрудничи първо на разследването, а след това и по време на съдебния процес. На делото бе изложена и последната пледоария на един от адвокатите на Александров.

Очевидно за да разчувства съда, той на няколко пъти се обръщаше към тях като към майки и бащи. Освен това от думите му стана ясно, че дори и в затвора не е толкова страшно, колкото в дома на Дарина. Двамата и детенцето им са живеели в неин наследствен апартамент от баба й. "Никога не е било на всяка цена да остана в този апартамент. Няма затвор, който да ми причини онова, което изпитвах там", каза още той.

Покуратурата поиска най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. А съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да се извърши от невролог. Задачата е той да разчете резултатите от енцефалографското изследване на Александров. Заключението му да бъде взето предвид от вещите лица, които са назначени по допълнителната съдебно-психиатрична и психологическа експертиза и съобразено, наред със самите резултати от енцефалографското изследване.

Очаква се утре, сряда, 20.1.2021 г., СГС да произнесе присъдата на Викторио Александров.  

Припомняме, че Александров е обвинен за убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишното им дете - Никол. Кървавата трагедия се разигра в столичния квартал „Надежда” през октомври 2018 година. Кадри от охранителна камера показаха как Александров бяга с детето. По-късно то беше открито простреляно край Долни Богров.

По време на едно от заседанията в процеса, Викторио заяви, че не си спомня почти нищо, освен че се скарал с Дарина за битови проблеми, дни след като вече се бил изнесъл от апартамента, в който живеели на семейни начела, след което паметта му се губела до момента, в който се вижда да бяга с детето си и с пистолет в ръка. "Малката се разплака и следващото, което помня е как бягам с нея на ръце в Северния парк. Нямам спомен от действията си. Видях светлина, чух крясъци. Никога не съм наранявал дъщеря си", заяви Александров на въпрос какво се е случило на мястото, на което бе открит заедно със смъртоносно простреляното дете. По време на същото заседание стана ясно още, че след убийството разследващите са намерили писмо в което Александров е записал, че планира да избяга в Турция. Пред съдия обвиняемият за кървавото зверство заяви още, че сривът в отношенията му с Дарина е изцяло по нейна вина. Посмъртно убиецът на 23-годишното момиче и дъщеря им я упрекна, че е била лоша майка, по думите му тя малтретирала малката Никол.

Още по темата

Бутат незаконни гаражи в столичния район „Красна поляна”

Предишна новина

Министерството на правосъдието с информационна кампания за български деца и техните семейства в чужбина

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Красимир Харалампиев | нерегистриран
    0
    0

    Аргументирано становище, което споделям!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.