Прокуратурата допълни обвинението по делото за смъртта на сина на шефа на ДАНС


Прокуратурата измени обвинението срещу собственика на верига пицарии Георги Илиев за катастрофата, при която почина мотористът Юлиан Георгиев, син на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

Илиев беше привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Според обвинителния акт на 2 април 2014 г. младежът карал мотора си по бул. "Симеоновско шосе", когато към 21:00 ч. край входа на пицария в "Ловен парк" го връхлетял автомобил, управляван от Илиев. Колата направила ляв завой, за да влезе в парка и така препречила пътя на моториста. Това предизвикало катастрофата, в която Георгиев загинал на място.

На днешното заседание от прокуратурата обявиха, че допълват обвинението с това, че Илиев е нарушил и Закона за движение по пътищата, като е отнел предимството на мотоциклетиста. Съдия Евелина Папазян от Софийски градски съд (СГС) прие и две експертизи – съдебно-химическа и допълнителна автотехническа. Според първата Георгиев е употребил канабис до 12 часа преди катастрофата. Не стана ясно обаче нито какво е било количеството от активното вещество на марихуаната в организма му, нито кога точно е било прието. Причината за това се оказа липсата на нужната техника в съдебната лаборатория, с която да може това да бъде установено.

Според допълнителната автотехническа експертиза пък мястото, на което Илиев е завивал той се е движил с 35 км/ч, а Георгиев е карал с не по-малко от 120 км/ч. Заключението сочи, че когато бизнесменът решил да предприеме маневрата, двамата са били на разстояние 57 м един от друг. Експертите обаче смятат, че Илиев е започнал завоя с 10 м по-рано от обозначеното с две прекъснати линии място.
Следващото заседание по делото ще се проведе на 8 април.

Сезират ОЛАФ за поръчките на зелените СИК и ВИС

Предишна новина

В женския затвор в Сливен - солени цени в лавката и проверки "на голо", две лишени от свобода съдят държавата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.