Прокуратурата иска от Гърция Йоско Костинбродски с Европейска заповед за арест, за да изтърпи присъда за изнудване

Прокуратурата иска от Гърция Йоско Костинбродски с Европейска заповед за арест, за да изтърпи присъда за изнудване
Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, снимка:МВР/архив

Специализираната прокуратура издаде и изпрати на съдебните власти в Гърция Европейска заповед за арест на популярния кримигерой Йосиф Йосифов-Костинбродски за изпълнение на наложена му и влязла в сила присъда в България, съобщиха от държавното обвинение.

Заповедта е издадена веднага, след като Специализираната прокуратура е уведомена от компетентните органи чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, че на 18 юни 2020 г. той е задържан на територията на Гърция.

Преди дни Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския бе задържан в Гърция заради серия кражби,

На 5 юни 2018 г. Йосифов бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим за изнудване с нанасяне на лека телесна повреда на български гражданин. Осъдителната му присъда бе потвърдена от Върховния касационен съд и влезе в законна сила.

Костинбродски следва да изтърпи и още едно наказание от 3 г. лишаване от свобода по предходна условна присъда на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил, в чийто изпитателен срок той извършва горното престъпление.

Срещу Йосиф Йосифов в годините са се водили поредица от дела. Той бе обявен за издирване през 2014 г., когато Костинбродски бе подсъдим в България като лидер на банда за убийства, но вече е оправдан по делото.

На последна инстанция е и процесът срещу него за лидер на банда за дрога. Той бе осъден на предишните инстанции, сега се чака решение на Върховния касационен съд.

За последно името на Йосиф Йосифов се коментира, след като Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 18 души за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици, рекет, побои и поръчкови убийства, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Групата е ръководена от сина му - Иван Йосифов и Петко Стоянов, а участниците в нея бяха задържани на 27 юни 2018 година при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и областта.

Още по темата

Увеличават се делата с фактическа и правна сложност в апелативния район – Варна

Предишна новина

Няколко думи за историята на Софийския районен съд

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.