Прокуратурата няма да разследва корупционната схема "19/45"


Прокуратурата няма да се самосезира по твърденията за корупционна схема "19/45", тъй като не разполага с достатъчно уличаващи доказателства. Това съобщиха за ОFFNews от пресцентъра на Софийска градска прокуратура (СГП).

На този етап няма и получен сигнал от Министерството на земеделието и храните, който да задейства разследване по случая, казаха още от СГП.

Във връзка със смъртта на Юри Миков от 17 април 2014 г. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви информация за съществуването на корупционна схема под името "19/45".

Според Борисов  на всяко 19-о число от месеца директорите на държавните горски предприятия е трябвало да се "отчитат" на Министерството на земеделието и храните в по 45 000 лв. Самият Юри Миков, според думите на бившия премиер, е ключов свидетел по корупционната схема.

Борисов и бившият министър на земеделието Мирослав Найденов посочват като ядро на схемата зам.-министъра на земеделието Валентина Маринова.

От пресцентъра на агроминистерството все още не ни дават ясен отговор дали зам.-министър Маринова ще коментира обвиненията срещу нея.

Мерт Мехмед от Джебел не помнел нищо от убийството

Предишна новина

Събирането на данни за интернет трафика няма да спре

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.