Прокуратурата пита Борисов, Ананиев и Мутафчийски за ефективността на мерките срещу COVID-19

Прокуратурата пита Борисов, Ананиев и Мутафчийски за ефективността на мерките срещу COVID-19
снимка:freepik.com

Прокуратурата сезира премира Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев и председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски относно ефективността на предприетите мерки срещу COVID-19, съобщиха от държавното обвинение.

В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата по опазване на законността и защита на обществения интерес и на основание чл.145, ал.1, т.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министър-председателя, министъра на здравеопазването и председателя на Националния оперативен щаб за преценка на ефективността на предприетите временни противоепидемични мерки със Заповед РД-01-337/13.06.2020г., Заповед РД-01-331/12.06.2020г. на министъра на здравеопазването и евентуалната необходимост от предприемане на други мерки, с цел реално ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, предвид актуалната ситуация в конкретни населени места.

ВАП сезира компетентните органи, заради данни от националната информационна система, относно КОВИД-19 за последните две седмици, от които е видно драстично нарастване на броя на положителните проби при проведени изследвания за наличие на коронавирус.

„Компетентните органи следва да преценят организацията и контрола във връзка с изпълнението на заповедите за вече въведени противоепидемични мерки и да предоставят незабавно информация във връзка с горепосоченото на ВАП“, посочват от прокуратурата.

Още по темата

Стартира цялостна проверка на дейността на русенския прокурор, получил "пълен съпорт" от Пламен Бобоков в магистратски конкурс

Предишна новина

От втория опит: Съдът разреши създаването на партия "Има такъв народ"

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    3
    -2

    Правилно. Щаба да не се прави, че нищо не се случва. Много се разпуснахме. Друг е въпроса дали това е изобщо работа на прокуратурата.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.