Прокуратурата подхвана кмета на Дупница

Прокуратурата подхвана кмета на Дупница
кметът на Дупница Атанас Янев

Кметът на Дупница Атанас Янев е разследван за неправомерно усвояване на европейски фондове, съобщи в четвъртък заместник-районният прокурор на София Руси Алексиев. Средствата са в размер на над 70 000 лв. и са по програма "Леонардо да Винчи", която е за професионално обучение.
Янев неправомерно е усвоил парите в качеството си на управител на фирма в периода 2004 - 2005 година. След като е избран за кмет, той е напуснал фирмата.
Прокуратурата не му е налагала ограничителни мерки. Офисът на фирмата е претърсен, иззети са множество документи, компютри, назначават се експертизи, разпитват се свидетели.
Янев бе избран за кмет като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, зад който стоят бившите барети и настоящи бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, се твърди в медийни публикации.
Преди две седмици Пламен Галев и двама от обкръжението му бяха арестувани за изнудване на журналистката от в. "Струма" Лидия Павлова, чийто син е бил набит в местно заведение от охранител на бившите барети.
Веднага след задържането на Галев прокуратурата образувани досъдебно производства срещу двама полицаи от местното районно, които не са обърнали полагащото се внимание на сигнала за побой над сина на Лидия Павлова.
В четвъртък от държавното обвинение съобщиха, че Софийската военно-окръжна прокуратура (СВОП) е приключила разследването срещу полицаите Пламен Николов и Йордан Момчилов. СВОП внесла в Софийския военен съд постановление за освобождаване на обвиняемите от наказателна отговорност и налагане на административно наказание - глоба.
В хода на разследването са събрани доказателства, според които двамата полицаи не са изпълнили задълженията си по служба, защото не са предприели незабавно мерки, за да намерят нападателя на сина на журналистката.
Николов и Момчилов не са предприели действия за запазване на местопроизшествието и за установяване на свидетелите - очевидци на престъплението. От бездействието им са настъпили вредни последици, тъй като разследването срещу "бияча" Георги Градевски-Конана е било затруднено и забавено.

 


 

 


Едно от делата срещу Вальо Топлото върви към финал

Предишна новина

Георги Гергов е извършил сериозни нарушения

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.