Прокуратурата прекрати разследване срещу докторка за фалшиви операции


Районната прокуратура във Велико Търново прекрати досъдебно производство срещу докторка, която беше обвинена от пациент, че е правила фалшиви операции. След цяла година разследване, държавното обвинение се е произнесло, че липсват данни за извършено престъпление от д-р Дафина Генова. Становището на прокуратурата е на базата на заключение на извършени съдебно-медицински експертизи.

Скандалът гръмна през декември миналата година след като 22-годишният Сашо Чуков се оплака, че му е извършена хирургична интервенция от д-р Дафина Генова, без да е имало нужда от такава. Младият търновец твърди, че е броил близо 3000 лв, както и че интервенцията е платена и от здравната каса.

"Постъпих в болницата след катастрофа, а д-р Генова каза, че имам счупен ломбален прешлен на гръбначния стълб и трябва да се направи операция и да се налее костен цимент. Направих консултации в Плевен и София и се оказа, че нито имам фрактура на прешлени, нито е вкаран костен цимент, който съм платил", твърдеше Сашо Чуков.

Министерство на здравеопазването и РЗОК – Велико Търново пък започнаха поредни проверки по още два случая на пациенти, лекувани от завеждащата тогава неврохирургично отделение на МОБАЛ в старата столица д-р Дафина Генова. За новите жалби бе сезирано и Министерството на здравеопазването.

"Подета е демонстративна кампания от заинтересовани лица, които целят закриване на цялото неврохирургично отделение. Някой иска да ме очерни неоснователно", коментира по време на разследването д-р Недева.

Още преди месеци лекарката напусна здравното заведение във Велико Търново, изсели се от региона и в момента практикува като неврохирург в новата онкоболница в Панагюрище.

М. Екимджиев: Ако се окаже, че държавата е допринесла за инцидента, всеки увреден би могъл да претендира за понесените вреди

Предишна новина

Две години по-късно - започва делото за взрива в Горни Лом

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.