Прокуратурата проверява случая с лекаря от пловдивската болница, поискал да постави стентове на здрав човек


След разследване на Нова телевизия районната прокуратура в Пловдив проверява жалба на гражданин, който твърди, че в УМБАЛ "Пловдив" е направен опит да му поставят стент на сърцето, без да има нужда от него. Според прокурора Атанас Илиев в жалбата пострадалото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи специалисти в страната, които му казали, че няма необходимост от поставяне на стент.
 
"В момента се води предварителна проверка на образуваното производство в Икономическа полиция. Надяваме се тя да приключи в най-кратки срокове – за 10 дена и ще уведомим за резултатите", каза прокурор Илиев. Той каза още, че жалбата е била подадена в средата на месец октомври в Окръжна прокуратура, но оттам е била препратена по компетентност към Районна. След като приключи предварителната проверка, прокуратурата ще излезе със становище по случая.
 
Освен нея и полицията ще проверяват действията на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Иван Мануков.
 
Поставянето на стент в сърцето на здрав човек сериозно уврежда неговото здраве. Освен това по този начин се източва и Здравната каса, която плаща по 5000 лева на пациент за тази процедура, коментираха водещи специалисти.
 

Комисарка от Съвета на Европа натиска България да приеме Истанбулската конвенция

Предишна новина

Започна образователната програма в Окръжен съд-Велико Търново

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.