Прокуратурата разпитва военни за парашутите


Военноокръжната прокуратура призова висши офицери да свидетелстват по сделката с новите бойни парашути. Миналата седмица Министерството на отбраната се оказа в центъра на скандал, за който bTV разказа.

Скандал с поръчка на парашути за 1,6 млн. евро тресе Министерство на отбраната (Обновена)Избраните германски парашути не отговарят на заложената спецификация

Специалните сили отказаха да приемат германски парашути, с аргумента, че не отговарят на техническите изисквания на търга. Втори месец парашутите са обект на спорове, констативни протоколи, а сега и на прокурорска проверка. Парашутите са доставени от германската фирма Брюгеман на 8 декември миналата година, но специалните сили отказват да ги приемат.

В протокола на комисията от инспектората на военното министерство е записано, че изделията се разминават от тръжното задание: Липсват усилващи ленти за безопасно приземяване при разкъсване на купола, вървите са по- дълги, а диаметърът по- голям. Изделията имат сертификат от Бундесвера и германската въздухоплавателна администрация. До окончателното приемане или неприемане на парашутите производителят "Брюгеман" отказва коментар, с мотив, че военното министерство и военната прокуратура трябва да бъдат оставени да си свършат работата.

Как многодетна майка бе обвинена в държавна измяна

Предишна новина

Осъден доживот за убийство на дете топи сестра му, съкилийник му е свидетел

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.