Прокуратурата разпореди проверка заради внезапното спиране на програмата на БНР

Прокуратурата разпореди проверка заради внезапното спиране на програмата на БНР

По повод спирането на излъчване на програма "Хоризонт" на Българското национално радио в петък, в часовата зона между 06:00 и 11:00 часа, за което се разбра в 21.16 ч. в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавно извършване на проверка за причините за това, съобщиха от държавното обвинение.

Инспекцията е разпоредена и във връзка с писмо – справка от ДАНС за създадената по този начин опасност за застрашаване на националната сигурност, предвид статута на БНР като стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи. Спирането на програмата бе обяснено с "предварително планирана техническа профилактика".

Проверката  е възложена на ДАНС, СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев. На всеки от тези органи са поставени конкретни задачи, като още в рамките на петъчния ден на органите на ДАНС е разпоредено снемане на обяснения от генералния директор на БНР.

Определен е тридневен срок на проверката.

Арестуваха Малката Бирма в Дубай?

Предишна новина

Държавата трябва да има Стратегия срещу бедността, а не за детето

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.