Прокуратурата разследва самотен баща, изхарчил даренията за децата си


Районната прокуратура в Свищов образува досъдебно производство за злоупотреба с доверие срещу Евгени Стефанов от село Деляновци, получил около 90 хиляди лева от дарители, за да издържа двете си деца, предаде БНР.

В началото на годината мъжът трогна България с житейската си драма за това как е самотен баща с 80 лева месечен доход и двете му деца му ходят пеш и гладни на училище в съседно село.

След мащабната дарителска акция се появиха сигнали, че мъжът проиграва в свищовски казина пари от даренията. Прокуратурата се самосезира и при проверките установи, че той действително е харчил за хазарт и таксита средства от даренията и е купувал вещи, които въобще не са свързани с отглеждането на децата. Купил за 53 хиляди лева и апартамент в Свищов, който оборудвал луксозно. Наскоро поискал да изтегли от направените от даренията спестовни влогове на децата пари за климатик, но съдът не разрешил тази покупка.

Претенции към даренията предявила внезапно и съпругата му Галина Колева, която доскоро живееше отделно и отглеждаше другите им две деца.

Сега двамата живеят в свищовския апартамент с четирите си деца. Наскоро родителите поискали да изтеглят последните 3000 лв. от спестовните влогове на малките деца, направени след благотворителната кампания. С определение от сряда обаче магистратите отказали да допуснат подобен разход.

Решението на съдия Теодора Стоянова се базира на представения от Дирекция "Социално подпомагане" доклад. В него изрично е посочено, че Стефанов неправомерно разходва и разпределя средствата в лична полза като проиграва суми в игрални зали, ползва услуги на таксиметрови компании, вместо обществен транспорт и закупува вещи, от които няма необходимост.

Мъж беше признат за виновен за притежание на виагра

Предишна новина

Лутането на клиент D013 в бюрократичната машина на МВР

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.