Прокуратурата разследва смъртта на двама души във Варна, след умишлено причинен взрив

Прокуратурата разследва смъртта на двама души във Варна, след умишлено причинен взрив
Апартаментът, в който е станал взривът, снимка:BulFoto

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за палеж на апартамент с двама загинали и значителни материални щети, съобщиха от държавното обвинение.

В момента се извършва оглед в жилищния блок в квартал "Владислав Варненчик", където тази сутрин при експлозия загинаха двама души. Самоличността им се установява с ДНК-експертиза. 18 души са били обгазени. От тях 3 деца и четирима възрастни са настанени в болница, без опасност за живота. От инцидента напълно са унищожени два апартамента, с големи щети е трето жилище.

Апартаментът на четвъртия етаж, в който е станал взривът, е бил обитаван от 66-годишният Веселин Димитров, който бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи, съобщи БНР.

Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Жената се намира в кризисен център.

Веселин Димитров е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Обявен е за издирване​.  Останките от втората жертва са намерени в апартамента, обитаван от него. 

Смята се, че една от загиналите е 53-годишна жена, за която близки съобщиха, че се казва Марияна и е живеела в съседния апартамент. Тя дълго време не го е обитавала, но се е върнала. От взривната вълна се е срутила вътрешната стена на жилището ѝ и това е вероятната причина за нещастието.

"Тепърва предстои идентификация на тялото на загиналата", заяви окръжният прокурор Красимир Конов.

Предстои да бъде направено изследване на жилищния блок дали е годен за обитаване.

БСП сезира прокуратурата за източване на НЗОК

Предишна новина

Пуснаха за обществено обсъждане новите образци на заповед за изпълнение

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.