Прокуратурата с две обвинения и 50 000 лв. гаранция за Бенчо Бенчев

Прокуратурата с две обвинения и 50 000 лв. гаранция за Бенчо Бенчев

Две обвинения и мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лв. предяви Районна прокуратура – Бургас на заместник-председателя на Общинския съвет в града Бенчо Бенчев, съобщиха от държавното обвинение. Той е обвинен за това, че от 02 август 2018 г. до 04 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал за укриването на издирвания от българското правосъдие Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите (спомогнал за това обвиняемо лице да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294, ал.1 от НК). На Бенчо Бенчев е предявено обвинение и за това, че на 05 август 2018г. в Бургас, държал боеприпаси без да има разрешително за това – престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Самият той се яви във вторник – ден след изтичането на законоустановения срок – заедно с адвокатите си в Окръжния следствен отдел в морския град. "Очаквам обективен процес, не приемам обвинението и смятам, че разследването ще докаже истината. Не съм укривал Митьо Очите, озовах се с него в Турция случайно", заявил е пред журналисти Бенчев на излизане от следствието.

На заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас е наложена и мярка за процесуална принуда "забрана за напускане пределите на страната".

Още по темата

Бившата президентка на Аржентина: Делото за корупция срещу мен е политически мотивирано

Предишна новина

Нов скок на застраховката "Гражданска отговорност"

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #1 от "додо | нерегистриран":
  Мярка за неотклонение 50 000лв. за човек на който само едната му кола струва 300 000лв. Подобна мярка ще постигне ефект,определено...

  Особено след като я обжалва...

 2. 1
  додо | нерегистриран
  1
  0

  Мярка за неотклонение 50 000лв. за човек на който само едната му кола струва 300 000лв. Подобна мярка ще постигне ефект,определено...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.