Прокуратурата се самосезира: Проверяват разораването на дюните на плаж Смокиня

Прокуратурата се самосезира: Проверяват разораването на дюните на плаж Смокиня
Има ли нарушения при разораването на плажа, снимка:БГНЕС

Окръжна прокуратура – Бургас се самосезира и разпореди проверка по данни, посочени в медийни публикации, касаещи разораване на пясъчна ивица на плаж „Смокиня“, край Созопол.

Проверката ще бъде осъществена от служители на ОД на МВР – Бургас, които имат правомощия за извършването й, установени в чл. 32, ал. 11, вр. чл. 30, ал. 3 от ЗУЧК. Действията по проверката започват незабавно. „При стартиране на административно наказателно производство и при констатация на административно нарушение може да бъде използван целия обем на възможности, предвидени в чл. 41, вр.чл. 20 и чл. 21 по ЗАНН, които позволяват отнемане в полза на държавата на средствата, с които е осъществено нарушението“, уточняват от държавното обвинение.

За предотвратяване и преустановяване на административните нарушения по ЗУЧК, както и за предотвратяване и отстраняване на вредните последици от тях, компетентният или оправомощени от него длъжностни лица могат да приложат и административни мерки спрямо физически или юридически лица, съобразно чл. 34 от ЗУЧК.

Окръжна прокуратура – Бургас трябва да бъде уведомена за предприетите мерки в срок до 19 април 2021 г.

Още по темата

Конституционният съд не се произнесе дали е допустимо да тълкува понятието „пол“

Предишна новина

Обвинителният акт срещу бившата певица ЛиЛана за злоупотреба с евросредства е на прага на съда

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.