Прокуратурата ще изпрати на съд депутата от ДПС Димитър Аврамов

Прокуратурата ще изпрати на съд депутата от ДПС Димитър Аврамов
Депутатът от ДПС Димитър Аврамов

Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния представител от ДПС Димитър Аврамов, съобщиха от държавното обвинение.

Аврамов е подсъдим заедно с ексобщинския съветник от Плевен Методи Петков и още един мъж с инициали В.Ц.Ч., като последните двама  са обвинени в помагачество. Народният представител ще отговаря пред закона, че поискал общо 200 000 лева и земя от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Разследването на Специализираната прокуратура е установило, че в периода от 06.07.2012г. до 17.07.2012г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността "Тировец" - производствена база и офис на "Гала – М" ООД, с пет деяния, депутатът Аврамов, поискал от бизнесмена подкуп от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена, след което взел сумата от 100 000 лева от него, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица. Парите и земята са били поискани от Аврамов, за да се упражни влияние върху директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана, за да отмени заповед от 31.08.2011г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, издадена на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ,  да издаде заповед по чл. 37в, ал. 8 ЗСПЗЗ за въвод във владение в масив 128, землището на с. Стубел, област Монтана в полза на фирмата на бизнесмена, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на с. Стубел, област Монтана при издаване на заповед на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ за следващата стопанска година /2012/2013г./.

Аврамов поискал подкупа и за да се упражни влияние върху началника на РУП – МВР в Монтана  и да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г, смята държавното обвинение.

В кратки срокове Специализираната прокуратура ще предаде на съд Димитър Аврамов и неговите съучастници.

Слушат СРС-та по делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Предишна новина

Прокуратурата разследва бургаския ЧСИ Тотко Колев по казуса с либийския танкер

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.