Прокуратурата ще разследва Георги Семерджиев заради укриването на Маринела и Ветко Арабаджиеви

Прокуратурата ще разследва Георги Семерджиев заради укриването на Маринела и Ветко Арабаджиеви
Георги Семерджиев - Жоро Шопа, снимка: Марица

Софийската районна прокуратура започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, за лично укривателство на семейство Арабаджиеви, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че Семерджиев вече не се издирва от Швейцария. "СРП е уведомена от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" към МВР за това, че след вчерашното задържане на Георги Семерджиев, заедно с Вълчо и Маринела Арабаджиеви в дома му в Кабрера де Мар, в петък Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането за екстрадицията му", заяви Арнаудова пред Агенция "Фокус".

По думите й, държавното обвинение ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на Семерджиев.

"Разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението. Софийската районна прокуратура ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на личния укривател Георги Семерджиев", допълни говорителят на главния прокурор.

Георги Семерджиев - Жоро Шопа се смята за близък до "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо, който миналата година бе окончателно осъден от Върховния касационен съд на 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик, но все още се укрива.

Още по темата

Първокласници посетиха Апелативен съд – Бургас

Предишна новина

Законови промени: Общини ще ипотекират частни имоти

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  #1 | нерегистриран
  4
  0

  Не бе, ще твърди издирваните прибирайки за БГ, са решили да заобиколят, тъй като границите са били задръстени от "чистокръвни германци". Тръгвайки в обратна посока, за да избегнат задръстванията, колата им се развалила в околностите на Барселона. Това станало в активния сезон и всеки хотели били fuly booked. Тъй като нямало къде да отседнат, шопа ги прибрал, докато колата им тръгне. Това е!

 2. 4
  адвокат | нерегистриран
  4
  0  Очевидно е,че топ-семейството са подценили ситуацията.С тези пари,които имат до сега можеха да се припичат по плажовете на Аржентина или Южна Африка!Както направиха навремето Веска Меджидиева и братята Галеви по-късно!

 3. 3
  Яли, пили | нерегистриран
  3
  -1

  и така три месеца (tres meses на испански),

  не са се крили.

  Тез душици мили!

 4. 2
  моцарт | нерегистриран
  5
  0

  е па коЛега Шопенхаер си го каза- няма умисъл-пили -яли- ...е.....ли....., домакина от къде да знае кой ,кога и къде в ЕС се издирВА----------- вЕТКО И В НАС ДА ДОЙДЕ - ТАКА ЩЕ БЪДЕ !

 5. 1
  Шопенхауер | нерегистриран
  16
  0

  Най-вероятно ще твърди, че не е знаел Вълчо и Маринела да са били издирвани. Последните са му дошли на гости, много им е харесало решили да поостанат. Най-общо туй ще е шопската линия на защитата....

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.