Прокуратурата си купува 20 нови автомобила за почти 800 000 лв. без ДДС

Прокуратурата си купува 20 нови автомобила за почти 800 000 лв. без ДДС

Обществена поръчка за закупуването на 20 нови автомобила обяви прокуратурата. В предмета й се включва и осигуряване на гаранционно, сервизно обслужване на доставените коли през определения гаранционен срок -  задължителната периодична поддръжка, смяна на масла, филтри и др.

Прогнозната стойност на поръчката е 791 000 лв. без ДДС, тоест по 39 550 лв. на возило. Основният критерий, по-който ще бъде избран изпълнителят е най-ниска цена, но от държавното обвинение посочват, че ще се вземат предвид и параметрите на двигателите на колите.

Оценката на офертите ще се определя, като отношение спрямо най-ниската обща цена на предложените автомобили по следната формула: Ц= (Ц мин. / Ц предл.) Х 60. Общата цена на предложените автомобили е сбор от общата предлагана цена за доставка на автомобилите и общата предлагана цена за гаранционно (сервизно) обслужване за целия гаранционен срок на доставените автомобили. Колите ще бъдат оценявани и по показател - обем на двигателя в кубически сантиметри. Максималният брой точки - 20 - получава офертата с най-голям обем на двигателя, в кубически сантиметри, за предложените автомобили. Оценката на останалите оферти се определя, като отношение спрямо най-големия обем на двигателя, в кубически сантиметри, за предложените автомобили, по посочената формула: О = (О предл. / О макс.) Х 20.

Оценка ще бъде извършена и по показател максимална мощност на двигателя, в kW. Максималният брой точки и при този показател ще е 20. Най-много точки получава офертата с най-голяма максимална мощност на двигателя за предложените автомобили. Оценката на останалите оферти в процедурата се определя, като отношение спрямо най-голяма максимална мощност на двигателя за предложените автомобили, по посочената формула: М = (М предл./ М макс.) Х 20. Комплексната оценка ще се изчисли сума от получените оценки по трите показателя по формулата: Qк = Ц + О + М. Максималният брой точки за комплексната оценка е 100.

Желаещите да се включат в процедурата трябва да са изпълнили минимум 1 дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата, както и да прилагат системи за управление на качеството.

През есента на 2018 година Висшият съдебен съвет (ВСС) закупи 50 нови автомобила, като 13 броя "Шкода Супърб" бяха предвидени за нуждите на ВСС и 37 "Шкода Октавия" за нуждите на органите на съдебната власт. Колите обаче бяха разпределени основно измежду съдилищата в страната, като само към октомври м.г. постъпилите искания за предоставяне на нови коли от органите на съдебната власт бяха 40.

 

Още по темата

3 години условно за д-р Бранимир Мичев, измамил баща, че ще измъкне сина му от затвора

Предишна новина

Цветан Василев с атака срещу специализираното правосъдие

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 3
  Борнео | нерегистриран
  1
  -1

  Освен по-голям обем на двигателя,предимство трябва да има и офертата с фабрично обозначена маркировка за извънгабаритен товар.

 2. 2
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.