Прокурори, следователи и служители дариха апарати за плазмофереза на две учреждения

Прокурори, следователи и служители дариха апарати за плазмофереза на две учреждения
Магистрати и служители с дарение на два апарата за плазмофереза, снимки:ПРБ

Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „Майчин дом“ и Националния център по трансфузионна хематология, закупени със средства на прокурори, следователи и съдебни служители, събрани в рамките на благотворителната кампания на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ), съобщиха от държавното обвинение. Благородната инициатива бе подкрепена от главния прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България.

"Прекрасна инициатива на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите. Трудностите би трябвало да ни обединяват като нация, а не да ни разделят. И стотици прокурори, следователи и съдебни служители показаха, че това е възможно. Благодаря им!", коментира Главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter.

При връчване на дарението в сградата на СБЛАГ „Майчин дом“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева също изрази от името на Иван Гешев благодарност към участниците в инициативата.

"В тези трудни времена прокурорите, следователите и съдебните служители, освен да изпълняват задълженията си по закон - за утвърждаване на върховенството на правото и за защита на обществения интерес, показаха, че могат да са съпричастни като дадат своя скромен принос в трудната битка за спасяването на човешки животи. Направихме го през пролетта, когато беше първата вълна на пандемията. Правим го и днес и ще продължим да го правим и в бъдеще. Надявам се, че дарените апарати ще помогнат на нуждаещите се като успоредно с това спазвайки правилата, всеки един от нас ще прояви нужното смирение, за да преминем заедно през това тежко за всички народи изпитание. В този момент всяка помощ е ценна, така че кампанията продължава, защото преди да бъдем  магистрати, ние сме граждани на нашата страна", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Още по темата

Къде са парите?: Как харчовете и отчетът на „Отровното трио“ се разминаха

Предишна новина

Драмата с ЕИСС не спира – отлагат отлагането на пълното внедряване

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Провинциалист | нерегистриран
  4
  0

  Защо и двата апарата в София, провинциалните магистрати къде да дарят и от къде да ползват плазма, все до София да се ходи. А иначе от цялата страна дариха.

 2. 3
  Въпрос | нерегистриран
  7
  -3

  А какво правят прокурорите и следователите по отношение на милиардите, отиващи от бюджета към здравеопазването и в същото време просешката тояга, до която то е докарано? Вместо да разследват корупцията и кражбите на властта, развиват благотворителна дейност?!?

 3. 2
  RRR | нерегистриран
  9
  -1

  Умишлено не дадох нищо на тези слагачи.Дадох на местната ни болница, изоставена и от боговете.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.