Прокурори, следователи и служители на съдебната власт от цялата страна изразиха публична подкрепа за Иван Гешев

Прокурори, следователи и служители на съдебната власт от цялата страна изразиха публична подкрепа за Иван Гешев

В петък през целия ден лавинообразно нарастваше подкрепата за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, която държавни обвинители, разследващи и служители на съдебната власт от цялата страна изразиха с нарочни декларации и становища, адресирани до Пленума на Висшия съдебен съвет. 
 
В края на работния ден подкрепа дойде от Апелативна прокуратура - Бургас. "Убедени сме в професионалните и нравствени качества на прокурор Гешев и това, че той ще бъде гарант на независимостта на съдебната система, в частност на Прокуратурата", написа апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. От държавното обвинение в Бургас се противопоставят на опитите за намеса на политически субекти и икономически формирования в процедурата по избор на следващия "обвинител №1". 
 
С общо становище в подкрепа на Гешев излязоха и от Окръжната и Районната прокуратури във Видин. "Определено Гешев притежава необходимите лидерски качества, способност за ръководене и работа в екип, решителност при изпълнение на служебните си задължения и желание за утвърждаване ролята на Прокуратурата като гарант за правовия ред и за защита на правата и законните интереси на гражданите", написаха прокурори, следователи и служители от Видин.
 
С декларация излязоха и прокурорите и служителите от Районната прокуратура в Стара Загора. Те призовават членовете на кадровия орган да не се поддават на външен натиск и да вземат своето решение при избора на бъдещия главен прокурор "единствено въз основа на личното си вътрешно убеждение" и след като се съобразят с професионалните и нравствени качества на номинираните и изискванията на закона. 
 
Очакванията са, че в понеделник, когато ще се проведе последното заседание на Пленума на ВСС, на което могат да се правят номинации подкрепата за кандидатурата на Иван Гешев от негови колеги от цялата страна да продължи.
 

Още по темата

От БХК разтревожени от номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, подвеждат Румен Радев да се намеси

Предишна новина

Невярна e информацията за теч на данни от Търговския регистър

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 15
  Генерала | нерегистриран
  7
  -2

  Никой нищо не ни е питал нас следователите !

 2. 14
  бау бау | нерегистриран
  10
  -3

  разписват си пътния лист към МВР-то, да им е честито на палячовците-червенодрешковци

 3. 13
  анонимен | нерегистриран
  10
  -4

  Няма страх от избиране, а отвращение от статуквото във всичките му проявления.

 4. 12
  следавател | нерегистриран
  6
  -11

  присъединявам се към апелативния прокурор ЛЮБО ПЕТРОВ-БУРГАС

 5. 10
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 8
  RRR | нерегистриран
  26
  -9

  ЯОП се опънаха, само един подписа подписката.

 7. 7
  *************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 6
  Въпрос | нерегистриран
  37
  -10

  От миньори на Ковашки и други трудови колективи нема ли подкрепа?

 9. 5
  Хадес | нерегистриран
  39
  -10

  Никога няма да знаем точно колко прокурори са се подписали в полза на Гешев, нима навсякъде е било на 100%. Нека не забравяме, че преди години 100 процента се събираха само за Тодор Живков и за изборите по места. Ченгетата ходеха по болниците, за да се разпишат болните, дори на смъртно легло. Този процент не е верен, не е 100, не ни лъжете с вашите подписчета, моля! Може да имате 60 - 80, но не и 100 процента, моля, покажете протоколите с подпис и печат на адм. ръководител, вярно с оригинала.....

 10. 1
  | нерегистриран
  25
  -54

  Това е първят път, в който има шанс главен прокурор да стане човек от кариерата и то тръгнал от районното ниво!

  Желая успех на Иван Гешев! Каквото и да говорят разни тролчета, политиканстващи субекти и т.н. недоносчета, той е смел, твърд и енергичен човек, а страхът от избирането му е показателен за ефективността му!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.