Прокурори, следователи и служители организираха кампания за дарения за Пирогов

Прокурори, следователи и служители организираха кампания за дарения за Пирогов

От събота вечерта прокурори, следователи и съдебни служители са организирали кампания за дарения за "Пирогов". Това става ясно от призив публикуван на интернет-страницата на държавното обвинение.

"Намираме се в безпрецедентна по своите размери криза, която освен мобилизация и активност от наша страна, изисква проява и на солидарност. На първо място към тези наши сънародници, които са изправени пред най-трудното изпитание - да диагностицират и лекуват заболелите от новия коронавирус COVID-19, при това с риск за собственото си и на своите близки здраве и живот", пишат от прокуратурата до колегите си.

В своя призив магистратите и служителите отчитат, че макар все още България да се намираме в началото на разпространението на болестта, едни от най-тежките случаи на заболели се насочват и лекуват именно в Университетската болница за активно лечение и Спешна медицина "Н.И. Пирогов".

"В този момент лекарите, медицинските сестри, санитарите и доброволците на "Пирогов" имат нужда от нашата подкрепа и солидарност. Знаем, че всеки един от вас има своите грижи и потребности. Сигурно имате близки и роднини, потърпевши и от мерките, които държавата предприема в опит да ограничи разпространението на заболяването. Тежките времена са за всички, но в този момент персоналът и болните от коронавирус в "Пирогов" имат нужда от нашата благотворителност", казват още от ръководството на държавното обвинение.

От прокуратурата призовават, който желае да подкрепи каузата. да направи лично дарение по специалната банкова сметка, открита от УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" за борба с COVID-19:

УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

ЦКБ АД КЛОН ЦЕНТРАЛЕН

IBAN: BG03 CECB 9790 1045 1599 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-1

"Да не забравяме, че направеното добро днес, утре ще ни се върне и на нас!", завършва призивът на ръководството на прокуратурата.

Останете вкъщи три месеца, казва Великобритания на 1,5 милиона души в риск

Предишна новина

Президентът наложи вето на по-високите наказания за фалшиви новини и на максималните цени на стоки и лекарства

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  До последния колега | нерегистриран
  3
  0

  Първо някои трябва да се погрижат за нормалното разпределение на делата и натовареността и тогава нека да говорим за пренасочване на проценти от заплатите за други направления. Кой колкото има възможност или колкото душата му дава, ще даде.

 2. 7
  .... | нерегистриран
  1
  -4

  Тази кампания за дарение да се организира с призив на ССБ, Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите. Да се направи предложение до ВСС всеки магистрат и служител да дари по 20% от заплатата си, включително и членовете на ВСС. Да покажем, че сме хора!

 3. 6
  | нерегистриран
  5
  0

  Значи, аз лично няма да отделям средства в момента извън семейния бюджет, тъй като в момента мъжът ми е пред фалит, заради тях. Клиентите изведнъж се изпариха, имат ли представа как се живее и ако те си имат спестявания, моят мъж няма никакви и аз в момента помагам на него и на най-близките си. Държавата е длъжна да осигури и ще получи големи пари от ЕС и за здравеопазването.

 4. 5
  RRR | нерегистриран
  4
  0

  Ало, ръководството, стига с тези допотопни методи.Организирайте си мозъците и се качете на някоя от платформите за набиране на средства.helpkarma не са ги закрили, ако не знаете.Кой ще ви обикаля банките и ще пише платежни.Бива несъобразителност, ама сте връх.

 5. 4
  Сталкер | нерегистриран
  4
  -1

  Бравос, ама накрая да се отчетете!

 6. 3
  СЪДИЯ | нерегистриран
  12
  0

  САМО НЕ РАЗБРАХ- ТЕ ЛИ ЩЕ ДАРЯВАТ И КОЛКО? ИЛИ СА НА ПРИНЦИПА ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ

 7. 2
  Хихихихихи | нерегистриран
  8
  -9

  Ще отделите малко от парите за дългите кичозни мръсни маникюри.И без това не работят легално.

 8. 1
  RRR | нерегистриран
  4
  -5

  Добре е, но стига с допотопни методи.Оня ден събрахме за 7 часа 130000 евро за Александровска по електронен път, като организацията беше от три жени за 0 време.Баш ми ти отдел има ВКП-то, обаче не могат елементарни неща.Кихот вместо да ръси глупости, да ги размърда малко.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.