Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район-Велико Търново се обявиха в подкрепа на Иван Гешев

Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район-Велико Търново се обявиха в подкрепа на Иван Гешев
Зам.-главният прокурор и единствен кандидат за нов "обвинител №1" Иван Гешев, снимка:Нова телевизия

Безпрецедентната кампания, която прокурори, следователи и служители от администрацията на съдебната власт от цялата страна стартираха в края на миналата седмица в подкрепа на номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, продължи и след изтичането на срока за издигане на кандидатури.

Във вторник 90 прокурори, следователи и служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Велико Търново, както и колегите им от Ловеч изразиха положително становище към решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно да номинира Гешев за "обвинител №1" и го определиха като  "положителна практика в управлението, която осигурява приемственост и стабилност".

"Считаме, че обществената дискусия следва да се фокусира върху концепцията на кандидата за развитието на Прокуратурата, която предстои да бъде оповестена, и да се проведе по начин, осигуряващ независимостта на съдебната власт и спазването на закона", пише още в становището до кадровия орган.

По-рано със становище в подкрепа на Гешев излязоха и от Окръжна прокуратура - София.

Срещу опитите за "внушения и намеса – политически, икономически и други" в процедурата по избор на следващия главен прокурор, се обявиха и прокурорите, следователите и служителите от Окръжна прокуратура – Ямбол. "Считаме, че г-н Иван Гешев притежава необходимите професионални и нравствени качества изискващи се за заемане на длъжността. Същият има дългогодишен опит в Прокуратурата на Република България, който факт е от съществено значение за решаване на проблемите и отговорностите на професията", пишат още колегите на заместник-главния прокурор.

Прокурорите и служителите от Окръжната прокуратура в Стара Загора остро осъдиха опитите за намеса в процедурата за избор на следващия главен прокурор.

В понеделник в подкрепа на Иван Гешев се обявиха следователите от Националната следствена служба, както и държавните обвинители от Русе.

Миналата седмица със становища излязоха от най-голямата прокуратура в страната – Софийска районна прокуратура, както и обвинителите, следователите и служителите от двете Специализирани прокуратури. Позиция в подкрепа на Гешев изразиха още от Апелативна прокуратура – Бургас, РП-Варна, обвинители от Видин и РП-Стара Загора, Разград, Пловдив и Силистра.

Ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. Борислав Юруков също изпрати становище на вниманието на кадровия орган на съдебната власт.

Още по темата

Работата на прокурора е такава - да бъде атакуван, очернян, злепоставян...*

Предишна новина

Подкрепиха с щатове за нови съдебни служители АСНС и Административен съд-Бургас

Следваща новина

Коментари

18 Коментара

 1. 21
  До 20 | нерегистриран
  6
  -1

  Личи си колко комплексиран ВТ селяндур си. Всъщност докато пишех си мислех за Плевен. Но Плевен, както Русе е много мразен от надутите търновски гайди.И 100 години да минат , това ще си остане най-слабата апелация по всички съществуващи на тоя свят причини.

 2. 20
  ДДД | нерегистриран
  2
  -1
  До коментар #19 от " | нерегистриран":
  Търновската апелация е нещо като Сухиндолска касация. На всяко село морски фар не му отива. Обаче конюнктура.

  Друго щеше да е в Русе, нали? При тия истински титани на правната мисъл. Ама пусти Васил Гоцев, как го излъгаха...

 3. 19
  | нерегистриран
  9
  -3

  Търновската апелация е нещо като Сухиндолска касация. На всяко село морски фар не му отива. Обаче конюнктура.

 4. 17
  Б.Р.Б. | нерегистриран
  7
  -2
  До коментар #4 от " | нерегистриран":
  За Търново не е чудно. Предният им баш чорбаджия разсърди Шушан-а и сега тия се чудят как да компенсират

  Е те специално им разкриха място за втори зам.-председател, че да настанят досегашния им окръжен прокурор, как очаквате да не върнат жеста. ;) Даже много се забавиха според мен.

 5. 15
  За анонимните анкети | нерегистриран
  10
  -5

  Защо постоянно искате да сте анонимни в прокуратурата? Това доказва две неща. Или процентно надделява пълната човешка и професионална халтура в редовете ви, или не можете да се организирате и отстоявате глобално възприети ценности. Ами и в двата случая сте пълен брак и както казва Бау x 2- МВР то е въпрос на време и решението ще бъде наложено отвън.

 6. 14
  ---- | нерегистриран
  12
  -3

  Заприлича на демократичен избор в Северна Корея, че и служителите чак. Що не пуснат една анонимна анкета, както са го правили за други неща, че да видим дали е толкова безрезервна подкрепата за Гешев? И после да я публикуват-има време, да го направят и ще видим какъв е резултатът!

 7. 13
  | нерегистриран
  13
  -2

  Направо море от прокурорска любов за получава единственият кандидат. Защо изобщо харчат средства и човешки ресурс да представят, че ще има избор. Избор предполага наличието на поне още един кандидат.

  Да назначават титана на правната мисъл и да се приключва.

 8. 12
  RRR | нерегистриран
  8
  -2

  Коментара ми беше, че Петров е натиснал Дойчев да сътвори пасквила.То и Петров скоро е на избори, та си осигурява мандат.Мисълта ми беше, че Петров едно време прескочи ОП-Бургас и кацна директно в АП, което още му вреди.

 9. 10
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 9
  | нерегистриран
  14
  -3

  Тези ще докажат, че от срам не се умира.

 11. 8
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 7
  Мазньо | нерегистриран
  12
  -3
  До коментар #3 от " | нерегистриран":
  Абе мазно писмо има от Ямбол публикувано на новинарския сайт на шишкатурата. Направо чак очилата ти се омазват като четеш

  Дойчев е всички прокурори, следователи и съдебни служители, а защо ние НЕ ЗНАЕМ, че подкрепяме Гешев. Ами поне ни уведоми, г- н окръжен прокурор!

 13. 6
  Низовите организации на профсъюзните прокурорски ешелони мигом защитиха с телата си кандидата | нерегистриран
  12
  -4

  Мнозина са готови да умрат. Другите не са готови за това. Но предстои да бъдат убедени. В момента се търсят убедители. Неубедените са в ареста.

 14. 5
  Така е | нерегистриран
  7
  -2
  До коментар #1 от "RRR | нерегистриран":
  Ооо, за Ямбол излъгахте здраво.Ако 1 прокурорски подпис е подкрепа, посипвам си главата с пепел.

  така е за Ямбол лъжат, няма никакъв подпис в подкрепа.

 15. 4
  | нерегистриран
  12
  -2

  За Търново не е чудно. Предният им баш чорбаджия разсърди Шушан-а и сега тия се чудят как да компенсират

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.