Прокурорите и служителите от Апелативната прокуратура във Варна дариха лични средства на Университетската болница

Прокурорите и служителите от Апелативната прокуратура във Варна дариха лични средства на Университетската болница
Съдебната сграда, в която се помещава Апелативна прокуратура-Варна

Дарителска акция в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" във Варна направи Апелативната прокуратура във Варна, съобщиха от държавното обвинение. С лични средства в дарението участваха всички прокурори и служители. Набраната сума от 1350 лева в четвъртък е била преведена по сметката на лечебното заведение.

Решението да бъде подкрепена Университетската болница "Света Марина" е било взето единодушно от колектива на Апелативната прокуратура във Варна с аргумента, че лечебното заведение е единствената болница в Североизточна България, в която е създадена вирусологична лаборатория за изследване на пациенти за коронавирус, а инфекциозната клиника е единствената във Варненска област, която лекува и проследява пациенти с доказани положителни проби за COVID-19.

"Колективът на Апелативната прокуратура във Варна вярва в професионализма и мотивираността на висококвалифицираните медици от здравното заведение да се справи с предизвикателството, каквото е коронавирусът, и изразява увереността си, че лекарите и целия медицински персонал от първата линия на невидимия фронт за борба с болестта ще бъде на висотата, отговорността и всеотдайността на професията, както винаги досега", заявява колективът на обвинението.   

Още по темата

Правото е не само образование и професия, то е отдаденост и удовлетворение

Предишна новина

Удължен е срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  Бог да ви прости | нерегистриран
  2
  -4

  За тази алчност.

  Не е нормално към заплатата да получиш 2600 лева, да стоите в къщи без да ползвате отпуск, както всички хора, даже неплатен, да

  продължава Държавата да ви плаща ВСИЧКИ здравни и социални осигуровки..... и да се хвалят че всички вкупом дарили 1350 лв.,

  Нямам думи, наистина Бог само може да си прости тази алчност и наглост

 2. 5
  :/ | нерегистриран
  2
  -5

  "Лични пари" - отде дошли, там и отишли.Дано да са по-полезни сега, ма пусто крадливо бюджетно племе.....

 3. 4
  Гражданин | нерегистриран
  4
  -7

  1350 лв.?!

  Май по-добре да закриваме държавата,г-н Главен. Или да закрием прокуратурата по-добре.

 4. 3
  Петко 2 | нерегистриран
  2
  -5

  Сега да си обръснат главите, да качат по 20 килограма и да си турят наскоро станал известен модел шапка! Всички генерали на Садам Хюсеин бяха с мустаци.

 5. 2
  държавата да си вземе парите за дрехи!!!!! | нерегистриран
  6
  -6

  ПАРИ ЗА ДРЕХИ-2640 ЛВ. На човек.  Заплати-средно 5000 лв на прокурор в АП, и това се прибавя към парите за дрехи.  7000 лв доход, а правят дарение от 1300лв-общо, а не дарение от инсталиран в системата. Средно по 50 лв.  При такава Бай Ганьовщина законодателря няма друг избор, освен да си поиска обратно парите за дрехи, и да редуцира и лбез това незаслужените заплати в Организирана група съдебна Система. 6. 1
  тт | нерегистриран
  9
  -8

  Съставът на АП-Варна предполагам, е 15-17 прокурора,и 20-25 обслужващ персонал Средна чиста месечна заплата на прокурорите е 5000/пет хиляди/лева, а на персонала 1200-1500 лв.Дарената сума е общо 1350 лв?!!!Е-е-х,господа!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.