Прокурорите от Златоград, полицаите от София и Кюстендил и ръководството на ГДБОП също подкрепиха Иван Гешев

Прокурорите от Златоград, полицаите от София и Кюстендил и ръководството на ГДБОП също подкрепиха Иван Гешев
Зам.-главният прокурор Иван Гешев

Нови становища и декларация в подкрепа на зам.-главния прокурор Иван Гешев за следващ "обвинител №1" са постъпили във Висшия съдебен съвет (ВСС).

След стотиците прокурори и следователи от цялата страна и обвинителите от РП-Златоград изразиха своята положителна оценка за работата на зам.-главния прокурор. "В негово лице ние виждаме колега, който е доказан професионалист, с дългогодишен стаж и опит в системата на Прокуратурата на Република България и с избирането му ще се спомогне за утвърждаването на имиджа на прокуратурата, ще се постигнат положителни резултати в борбата с престъпността, както и утвърждаване и надграждане на постигнатите през предходните години положителни резултати в работата на ПРБ. Предвид това подкрепяме изцяло кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България, която считаме че е най-подходяща и отговаря на законовите, моралните и професионалните изисквания за заемане на тази длъжност",смятат прокурорите от Златоград.

Освен тях и ръководството на полицията в София, както и колегите им от Кюстендил са изпратили становища в подкрепа на Иван Гешев. "Във връзка с номинацията на г-н Иван Гешев от страна на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, за участие в процедурата по избор на нов главен прокурор на Република България, в качеството ми на директор на Областна дирекция на МВР - Кюстендил, заявявам подкрепата на ръководството на областната дирекция. Опитът, дейността и авторитетът на г-н Гешев като магистрат, като административен ръководител на Специализираната прокуратура и като заместник-главен прокурор, свидетелстват за висока професионална компетентност и нравствени качества, които са съответни на изискваните за позицията и за законосъобразно осъществяване на правомощията по смисъла на чл. 136, ал, 5 и чл. 138 от Закона за съдебната власт на главен прокурор, а така също и на обществените очаквания в тази връзка", пишат в становището си полицаите от Кюстендил.

"Господин Гешев в качеството си на ръководител на Специализираната прокуратура с наложения стил на работа, съчетан с последователност, компетентност и отстояване на върховенството на закона, дават необходимата увереност в ежедневната работа на служителите на МВР", смятат столичните полицаи.

"Предизвикателствата, които днес стоят пред прокурорската институция са изпитание за неговия професионализъм, воля и упоритост. Една част от тях са свързани със законодателни промени, а друга - с преодоляване на констатациите и препоръките на Европейската комисия по Механизма за сътрудничесто и проверка. Уверени сме, че г-н Иван Гешев все така мотивирано и всеотдайно ще продължи да работи за тяхното преодоляване, ще надгради постигнатото през годините и ще допринесе за повишаване на общественото доверие и авторитет пред българските и европейските институции, което прави достойна кандидатурата му за заемане на високоотговорния пост на Главен прокурор на Република България", пишат от ГДБОП.

Още по темата

Имало е заговор между Цветан Василев и Иво Прокопиев - Десислава Иванчева, БОЕЦ и Биволъ да организират преврат

Предишна новина

Кой ще отговаря за правосъдието в Европейския съюз?

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 7
  ---- | нерегистриран
  0
  0

  Една прокуратура и само един "кадърен" ... Сигурна съм , че "подкрепящите" не са чели нито един акт на Гешев.Тъжен факт за прокуратурата.

 2. 5
  RRR | нерегистриран
  2
  -4

  Липсвам очевидно на някои елементи, недопускащи инакомислие.Споко, едно време на профсъбранията пак беше така, масата се мъчеше да ми дава наклон.Нищо ново.

 3. 4
  | нерегистриран
  6
  -2

  Е, до скоро се пробваха, но май нещо не им харес резултатът! А и самата ти реакция е показателна!

 4. 3
  До 1 и 2 | нерегистриран
  17
  -5

  Не, нормалните хора знаят поговорката, че срещу прост човек и силен вятър не се пикае. А то вашето е вихрушка

 5. 2
  | нерегистриран
  9
  -11

  Няма да е! Явно парите са свършили!

 6. 1
  | нерегистриран
  8
  -21

  Хайде, RRR, Tribus Verbis (ако правилно цитирам), бау-бау, меченца, кутренца и подобни, почвайте да обяснявате колко са заблудени и т.н. изразилите подкрепа и да плюете Гешев! Без вас е направо скучно!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.