Протест и в София в солидарност с борещите се срещу корупцията в Румъния


Българи и румънци, живеещи в София, се събраха в неделя на мирна демонстрация в знак на солидарност с гражданските протести в Румъния, предаде БГНЕС.

Лозунгите бяха на румънски български и английски, някои от които гласяха: "Румъния, България те подкрепя", "Обединени срещу корупцията".

Беноника от Румъния беше донесла на протеста надпис, който гласи, че днес румънците правят история, защото 1 млн. души ще излязат на протест. "Не искаме вече корупция в Румъния. Ще излизаме докато не се промени това от правителството. Те трябва да се махнат, защото вече не представят хората. Докато не видим, че законът е махнат черно на бяло, ще протестираме, защото толкова много пъти лъжат, че вече не вярваме. Затова хора излизат на протест, защото вече не им вярваме", каза Беноника, цитирана от БГНЕС.

"Тук съм като част от гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" и искаме да подкрепим нашите приятели от Румъния затова, което правят-защитават правото, законите, това, че корупцията трябва да бъде изкоренена изцяло. Те са един страхотен пример за нас. Искаме да им кажем, че не са сами", каза Владимир Борочев.

Прекратено е делото на Петър Стоянов-Сумиста срещу съдия

Предишна новина

Съпруг на рейнджърка я издава, че крие патрони за "Макаров"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.