Протест срещу освобождаването на Полфриймън

Протест срещу освобождаването на Полфриймън
Бащата на убития Андрей - Христо Монов, снимка: бТВ

Протест срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман се проведе в София. В него включиха и родителите на убития Андрей Монов. Протестът се организира от приятели, съученици и близки на Монов. Те се събраха пред Националния дворец на културата и направиха шествие до лобното място на Андрей Монов на площад "Св. Неделя".
 
Протестиращите не крият, че действията им са насочени и лично срещу председателя на съдебния състав, освободил Джок Полфрийман - Калин Калпакчиев, и са избрали за протест рождения ден на съдията. Те издигнаха плакати "Убиецът на Пол Фриймън в затвора", "Калпакчиев оставка", пише Дир.Бг.
 
"Очаквам на 23 октомври да се случи това, което не се случи преди една седмица. Тогава беше погазен законът и беше накърнено чувството за справедливост на цялата нация", това каза Христо Монов по повод насроченото от ВКС дело за преразглеждане на условно освободеният Джок Полфрийман.
 
Бащата на убития от Полфрийман - Андрей Монов заяви още, че изпитва притеснение от това, че делото е след един месец. По думите му през това време убиецът може да напусне страната и да се окаже, че той е бил помилван, тъй като страната няма да има никакви средства да следи за условното му освобождение. Според него правото не се компрометира, ако депутатите приемат законови промени, които са предизвикани от обществен натиск. "Щом обществото има нужда, то народните представители трябва да предприемат съответните мерки и да отговорят на хората", допълни още той.
 
Междувременно стана ясно, че австралиецът Полфрийман остава в дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци до окончателното решение на съда по искането на главния прокурор Сотир Цацаров. Заседанието на ВКС ще се състои на 23 октомври.
 
Полфрийман излезе предсрочно от затвора преди седмица, 6 години и половина преди да излежи присъдата си за убийството на студента Андрей Монов в края на 2007 г. Освобождаването му предизвика голямо обществено недоволство.
 

Още по темата

Пишат обвинителния акт срещу Викторио, който застреля бебето и жена си

Предишна новина

Международен форум за Кибер политики ще се проведе на 11 октомври

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  9
  -3

  БЪЛГАРИЯ ДНЕС - СИМБИОЗА МЕЖУ ОРИЕНТ И КОМУНИЗЪМ ОТ АВГАНИСТАНСКИ ТИП.

 2. 3
  Rhapsody of fire | нерегистриран
  18
  -8

  Ще бъде като тест за успеха на раздухваната безпросветна кампания за злост и омраза в обществото ни.

 3. 2
  Дебелите на протест | нерегистриран
  10
  -9

  И очилатите

 4. 1
  бау бау | нерегистриран
  19
  -9

  ПРБ да им осигури водоноска със студена водичка и казан с топла супичка.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.