Протест във Видин преди делото за убийството в "Бали клуб"

Протест във Видин преди делото за убийството в "Бали клуб"
снимка: "24 часа"

Граждани на Видин организират протест в деня на първото заседание по делото за убийството в „Бали клуб“, извършено в началото на годината.

На 14 октомври 2020 година в Окръжен съд – Видин е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу обвиняемия Александър Димитров Стоянов, за когото се предполага, че е убил 31-годишния Теодор, установи проверка на „Правен свят“.

Съдът в крайдунавския град вече наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ на обвиняемия, като той е и под електронно наблюдение. Това е и причината граждани на Видин да  организират протест в социалните мрежи в подкрепа на семейството и близките на убития Теодор и с основно искане за задържане на обвиняемия и справедлив процес. Събитието е насрочено за 9:00 часа в сряда (14.10.2020 г.) пред Съдебната палата в града.

До момента прокуратурата вече протестира наложената мярка, но Апелативният съд потвърди домашния арест.

На първото заседание по делото се очаква да стане ясно има ли процесуални пречки за даване на ход на делото, както и дали обвинителният акт отговаря на изискванията.

Припомняме, че инцидентът стана в първите часове на 19 януари 2020 година. Подробности от разследването разкриват, че часове по-рано обвиняемият Александър и компания се събрали на вечеря в дома на техен приятел, консумирали и алкохол. Около 22:00 часа, в двора на къщата, обвиняемият, заедно с други членове на компанията, произвели 60 изстрела с два газови пистолета. Оръжията за стрелбата били предоставени от него. Около 4.30 часа групата решила да завърши празненството в "Бали Клуб", като Александър взел със себе си един от пистолетите - преработен сигнално-газов, калибър 9 мм. Оръжието било заредено с халосни патрони, калибър 9 мм. Р.А.К, допълнително преработени и снарядени с гумени сачми с диаметър 8 мм. Около 7.20 часа един от клиентите на заведението станал свидетел как обвиняемият Александър и убитият Теодор стоят прави до масата, като си говорели на ухо. В следващия момент Александър извадил с лявата ръка от джоба на панталона си пистолет и произвел изстрел от упор, като моментално напуснал заведението. Пристигналият на място лекарски екип откарал 31-годишния Теодор в болнично заведение, но мъжът издъхнал в линейката. По-късно в присъствието на адвокат Александър се предаде сам в полицията.

Още по темата

ВСС няма да отстранява главния прокурор от поста му

Предишна новина

Депутатите преодоляха Радев за Изборния кодекс: Гласуваме по избор с бюлетина или машина

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.