Протести срещу Заев организира ВМРО-ДПМНЕ


В Скопие снощи се състоя протест на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ под мотото „Протест сега, за да не стане прекалено късно“, съобщи агенция Плусинфо. За днес са свикани още протести в различни градове с искане за оставката на премиера социалдемократ Зоран Заев.

В снощната антиправителствена акция според АП са участвали около 2000 души.

Заради коронавируса протестът бе организиран под формата на колона автомобили, която се отправи към сградата на правителството.

Както ВМРО-ДПМНЕ обяви предварително, целта на протеста е достойно и мирно да се изрази гражданско недоволство от намерението на премиера Зоран Заев да „търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония“, отбелязва БТА.

Пред събралите се говори лидерът на главната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който обвини Заев, че използвал твърде помирителен тон спрямо съседна България.

Според сайта „360 степени“ протестът бе свикан след интервю на премиера Зоран Заев за БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ го обяви като „всенароден и надпартиен“.

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи.

Време е гражданите да се обединят и да се сложи край на лудостта на Зоран Заев – човекът, който иска да продаде националните интереси“, се казва в призива за протест днес в 7 града - Куманово, Тетово, Велес, Кавадарци, Прилеп, Охрид и Битоля.

Доц. Ангел Кунчев: Мерките няма да бъдат разхлабени рязко на 21-ви декември

Предишна новина

Изпращаме Евгени Диков в последния му земен път на 30 ноември

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.