Проверяват Лозан Панов за данъчно престъпление

Проверяват Лозан Панов за данъчно престъпление
Председателят на ВКС Лозан Панов, снимка:БГНЕС/Архив

Продължава проверката на антикорупционния орган дали Лозан Панов е извършил данъчно престъпление, във връзка с налични данни за такова. Това обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев преди заседанието на ресорната парламентарна комисия, на която бе изслушан.

Преди две седмици председателят на Върховния касационен съд (ВКС) не се яви в комисията, за да обясни откъде идва разминаването в декларираните доходи и реално установените в данъчно-ревизионния акт. "Г-н Панов действително не се яви в нашата комисия и излезе с публична декларация, предвид което се обезсмисля ново поканване, да се яви в комисията. Продължава проверка", коментира в кулоарите на Народното събрание председателят на КПКОНПИ. Пламен Георгиев обясни още, че снемането на обяснения от лицето е само едно от нещата, които трябва да се направят. "Едно от нещата беше снемане на обяснение от лицето откъде са неустановените му доходи, за да може да го вземе предвид прокуратурата, когато извършва преценка, той отказа, а законът не дава възможности да санкционираме за неявяване при нас, няма какво друго да направим. Продължава събирането на още документи", коментира Георгиев, който е бивш прокурор. 

"Идеята, с която беше призован, беше в негова полза - той (Лозан Панов-бел.ред.) да даде обяснения по констатациите в ревизионния акт, да обясни откъде идва това разминаване, за да можем да предоставим тази информация в прокуратурата, когато приключим проверката", каза още ръководителят на антикорупционния орган. Сумата от над 100 000 лв., за която неофициално се твърди, не бе потвърдена от Пламен Георгиев, който се аргументира с данъчната тайна. Той подчерта, че в този случай не следва запор на имущество, защото казусът е евентуално данъчно престъпление. Проверката ще приключи, когато съберем всички документи, които са съотносими към това производство. Нямаме срок за извършването й, каза още шефът на КПКОНПИ, цитиран от "Канал 3".

Пламен Георгиев направи паралел между проверките в случая с Лозан Панов като председател на ВКС и на апартамента на Владислав Горанов като министър на финансите. По думите му, двата казуса са много различни, защото при Панов има данъчно-ревизионен акт, а в другия случай акт няма, а само медийна информация, въз основа на която прокуратурата се е сезирала и е възложила проверка на комисията. Докато в казуса с Панов водещата страна е именно антикорупционният орган. "Каквото ни е възложено, ще бъде изпълнено в срок", каза Георгиев във връзка с предоставеното на Горанов жилище от Кръстника му. "Ние сме се сезирали и във връзка евентуално с данни за конфликт на интереси, което вече е наша работа", добави председателят на КПКОНПИ. Пламен Георгиев не пожела да коментира дали има нещо нередно в казуса с Горанов с довода, че в КПКОНПИ са петима членове и не иска да влияе на никого от членовете. След приключването на проверката ще качат мотивирано предложение на сайта си.

Още по темата

Новият закон за защита на личните данни

Предишна новина

Бягството на фондацията на Сорос от Турция означава крах за глобалната му стратегия

Следваща новина

Коментари

19 Коментара

 1. 22
  | нерегистриран
  1
  -1

  "Не на страха!" - тихо прошепна Лизан ... докато се криеше зад гърба на жена си.

 2. 21
  Tribus Verbis | нерегистриран
  6
  -5

  Учудения, скоро, ама наистина съвсем скоро, ти и опорките ти и тия които ти ги спускат, ще се намерите точно там. И при бай Ставри едновременно.

 3. 20
  УЧУДЕН | нерегистриран
  6
  -8
  До коментар #18 от "Марко | нерегистриран":
  То ако няма прости и пияни на някои нямаше да им вървят номерата вече 30-на години...

  При неподадена декларация пред СП е предвидена административна санкция,но това не е престъпление,а аdминистративно нарушение.

  Да се вменява на бат Лозан,че е престъпник и да го пресира не е достойно,тъй като никой не вярва,че това е така.

  С право бат Лозан ви каза как стоят нещата у нас,вкл. и в съдебната власт...  Най-добре и ти, и батко ти (Лизан) да вървите ... знаете къде! Стига глупави изказвания, елементарни слогани и плитки лъжи. Този негодник - Л.П., явно и натрапчиво отказва да се съобразява с елементарните правила на правото, какво остава да представлява той съдийската гилдия. Що за шушумиги биха се идентифиццирали с един политически неудачник и провален магистрат...

 4. 19
  | нерегистриран
  11
  -14

  Пак почна баламосването.

  Проверката тръгна за това, че не е подал декларация, което е административно нарушение.

  В резултат от проверката се оказа, че Лизка и Лизко са укривали доходи - това вече е престъпление. Това е нещо съвсем отделно. Тъй че освен глобата за неподадената декларация отделно ще получат по раиран тоалет за укритите доходи.

  Поне в кафеза ще се събере изискана компания: Иванчева, Лизко и Лиза, Баневи, Горанов с Кръстника му, Червенобузко, Трайчо и Дянков. Ще е нещо като светското събитие на годината.

 5. 18
  Марко | нерегистриран
  25
  -5

  То ако няма прости и пияни на някои нямаше да им вървят номерата вече 30-на години...

  При неподадена декларация пред СП е предвидена административна санкция,но това не е престъпление,а аdминистративно нарушение.

  Да се вменява на бат Лозан,че е престъпник и да го пресира не е достойно,тъй като никой не вярва,че това е така.

  С право бат Лозан ви каза как стоят нещата у нас,вкл. и в съдебната власт...

 6. 17
  | нерегистриран
  18
  -2

  "а в другия случай акт няма"  В другия случай не ставаше ли дума за финансовия министър, Кръстникът му и Домусчиеви? И кой данъчен ще успее да издаде акт на министъра си преди да бъде уволнен?

  Това че трябва да има акт, а няма, означава, че има конфликт на интереси - консумиран.  Що се отнася да глупостите на Магарко - подават се две декларации пред два органа. А в някои случаи може да са три - и данъчна пред НАП. Която и от трите да не се подаде - следват санкции, дори да са подадени 1 или 2 от другите.

  А защо е направено така, че едно и също да се декларира три пъти - заслугата е на Бойкикев и Екатерина Захариева.

  Отделно, че в повечето държави такова задължение имат само висшите държавни служители, а не и редови съдии и общински съветници от общини останали без население. Но в България се иска да декларират тези, от чийто колеги в чужбина никой не е длъжен да подава декларация, а декларация не подават само тези, чийто колеги в цял свят подават.

  Дето се викаше: Опък край.

 7. 16
  RRR | нерегистриран
  18
  -2

  Момчета и момичета, почивни дни идват, някоя пара ще дадат, има много по-важни неща от някакъв си Панов и подобните му трима.Като ни сложат Гешевко за Главен догодина, тогава пишете, ще има много какво да се пише.Човека трупа яко актив, доста дръпна.Дето се вика, от зле има и по-зле.

 8. 15
  Същият | нерегистриран
  13
  -20
  До коментар #13 от "Марко | нерегистриран":
  При писане от телефон като напиша Магнитски,то при пускането на поста ми го даде Магнитни...  А, с "Прокопов" ,както му вика бат Кольо,нямам и намерение да имам нищо общо,но явно някои са проводници и на неговите идеи.  Пишете си каквото щете,но хората не са глупаци и четат "между редовете".  Не стига че магаре, ами и просто. Това не стига, ами и пияно...

  Лъжан Пантоф едва ли ще окряка още много извън панделата и мненията на троловете и сподвижниците му в престъпленията нямат никакво значение.

  Директно по редовете ти казвам, че краят на Черната приказка идееее!

  Язък за ахмаците като вас.

 9. 13
  Марко | нерегистриран
  16
  -6

  При писане от телефон като напиша Магнитски,то при пускането на поста ми го даде Магнитни...  А, с "Прокопов" ,както му вика бат Кольо,нямам и намерение да имам нищо общо,но явно някои са проводници и на неговите идеи.  Пишете си каквото щете,но хората не са глупаци и четат "между редовете".

 10. 12
  Прокопиев,Иво Прокопиев | нерегистриран
  13
  -19

  Казва се Магнитски,а не Магнитни. За какво ти плащам,бе?Една дума не можеш да запомниш.

 11. 11
  Марко | нерегистриран
  25
  -15

  Само антифриз и течност за чистачки не съм пил...????  И съм убеден,че брат Лозан няма да се даде да го смачкат,включително и чрез обвинения за престъпление ,което не е извършил.

  Към 15-20.12.2018г.се очаква в САЩ закона Магнитни и ще стават чудесии и у нас по отношение на едни убавци...

 12. 10
  111 | нерегистриран
  23
  -15

  Искам да сложа плюсче на коментара на Марко с номер 5, на пак не ми позволява. Не е за първи път, когато искам да подкрепя мнение, което противоречи на линията, спусната на сайта.

  Не само, че статиите на сайта са едностранчиво поръчкови, ами и коментарите се пишат по поръчка, а на неудобните такива не можеш да щъкнеш подкрепа.

 13. 9
  Квартален инспектор | нерегистриран
  22
  -11

  Сега остава на Лозан да му направят и криминална регистрация, за да пълен цирка на КОНПИрите. Е той и Цв.Цв. така беше, ама се оправи.. във ВКС.

 14. 8
  до марко | нерегистриран
  19
  -21

  Бай Марко, ракията която редовно потребяваш, вече е започнала да оказва влияние на пеналистично-правната ти преценка и реализъм ьа нещата, но като стар кадър ще ти бъде простено????

 15. 7
  От квартала | нерегистриран
  28
  -18

  Момчето си отива.

  И не е ходило войник.

  Освободен от военна служба.

  Нали помниш Лозе,от един квартал сме.

  Мен ме взеха първата година.Ти три години с различна диагноза.

  И сега се правиш че не се познаваме.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.