Проверяват за нерегламентиран превоз на туристи към Рилските езера


Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат нерегламентирано туристи и багажи към Седемте рилски езера, съобщи пред БНР радио шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

Проблемът беше поставен в неделя от екоминистъра Емил Димитров, който на място установи драстичното нарушение - джипове без никакво разрешително и против всякакви правила за опазване на района на езерата извършват превози срещу 15 лева на човек.

През целия месец август ще има полицейско присъствие в курорта Паничище и по маршрутите, водещи към Седемте рилски езера, каза ст. комисар Елиан Стамболийски.

"Ще сложат някаква друга бариера, която да е по-надеждна и да не позволява преминаването. Имаме срещи и с ДАИ, така че съвместно ще го отработим" коментира Стамболийски.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев каза в интервю за медиите, че е провел съм среща с органите на МВР и на ДАИ относно нерегламентирания превоз на пътници. Тази бариера е поставена още през 2013-2014 г. от общината. Контролът обаче трябва да го изпълнява държавните органи, каза Гелев.

Отнеха книжката на Димитров за превишена скорост

Предишна новина

Служител под прикритие – тайното проникване и високите технологии

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.