Пуснаха ЛиЛана под домашен арест

Пуснаха ЛиЛана под домашен арест
Лиляна Деянова, снимка:БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) промени мярката за неотклонение на бившата певица Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, от задържане под стража в домашен арест.

Решението на втората инстанция дойде седмица, след като Специализираният наказателен съд отказа да пусне Деянова от килията поради опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Сега, според апелативните съдии, заплахата ЛиЛана да въздейства на свидетели значително е намаляла, като даде заявка, че в бъдеще време може певицата да се сдобие с още по-лека мярка. АСНС обаче счете, че не е разколебано обоснованото предположение, че Деянова е извършила престъпленията, в които е обвинена. Една от причините съдът да я пусне да пребивава на домашния си адрес в "Лозенец" бе и влошеното й здравословно състояние.

Бившата певица, която от години има бизнес, съдружникът й Мартин Димитров и брат й Александър Деянов-Скилър са обвинени за участие в престъпна група за незаконно усвояване на евросредства и обвинение за заплаха на длъжностни лица. Димитров също е под домашен арест, а Скилър е на свобода срещу парична гаранция, която не плати, но въпреки това не беше задържан.

Преди седмица ЛиЛана обяви че вече е стартирала процедура и ще води дело в Страсбург, тъй като процесът срещу нея и съдружника й е репресия, както и че те са заложници, а не са обвиняеми.

Решението на апелативните спецмагистрати е окончателно. Бившата певица трябва да бъде освободена незабавно.

Кабинетът остава на власт с премиер Бойко Борисов

Предишна новина

Лидерът на партия „Възраждане“ сформира незаконен протест в Съдебната палата в София

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    4
    -5

    Ами това трябваше да се случи.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.