Първи стъпки в Юридическия факултет

Първи стъпки в Юридическия факултет
Снимка: Сайтът на ЮФ към СУ "Св. Кл. Охридски"

В понеделник, ден преди откриването на академичната година в Софийския университет "Св. Климент Охридски", Факултетният студентски съвет към Юридическия факултет съвместно с деканското ръководство проведе ден на отворените врати - "Първи стъпки в Юридическия факултет". Събитието беше предназначено за първокурсниците от специалностите "Право" и "Международни отношения", които започват своето обучение с началото на новата учебна 2019-2020 г.

Преподаватели и студенти от горните курсове посрещнаха близо 200 първокурсници и с две обзорни обиколки им бяха показани ключовите учебни аудитории и библиотеките на Университета. Новопостъпилите студенти се запознаха с работата на администрацията на Факултета и за първи път се докоснаха до живота в Ректората. Студентите получиха от колегите си ценни съвети за това, което ги очаква през новия семестър, както и имаха време да задават своите въпроси. За всеки от посетилите на събитието бяха предвидени и изненади.

Във вторник в 10.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата академична година в най-старото българско висше учебно заведение. Церемонията се състоя в Аулата на Ректората, а преди това вицепрезидентът заедно с ректора проф. дфн Анастас Герджиков и зам.-ректорите поднесоха цветя пред паметниците на братята Евлоги и Христо Георгиеви.

Със започването на новата учебна година беше представен и обновеният уебсайт на Юридическия факултет, където студенти, преподаватели и всички други заинтересовани ще могат да намерят най-актуалната и пълна информация за богатия календар от учебни и научни събития, които съпътстват академичната общност през всяка година.

Зам.-декан доц. д-р Мартин Белов и първокурсниците, снимка: сайтът на ЮФ

Божидарка Йосифова е новият председател на Районен съд – Белоградчик

Предишна новина

ВКС пренасочи делото по казуса за свободата на Полфрийман за 7 октомври

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.