Радан Кънев: Делото "Масларова" е още един пример за обвинителен акт, направен с цел да се оправдае представител на властта


Делото срещу Емилия Масларова е вторият случай срещу ключов представител на властта, при който съдебният състав казва, че обвинителният акт цели оправдаването му, коментира юристът и бивш депутат Радан Кънев в сряда пред БНР.

Делото беше върнато от Софийския апелативен съд на прокуратурата, защото държавното обвинение не си е свършило работата. То беше образувано през 2010 година, след разследване на "Хоризонт" (БНР). Бившият министър от БСП Масларова е обвинена за присвояване на над 11 милиона лева при ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора.

"Важно е да отбележим, че това е най-малкото вторият случай на дело срещу ключов представител на властта, другият е далото срещу Христо Бисеров, в който решаващият съдебен състав си позволява да каже почти направо, че обвинителният акт е съставен и внесен цел да се постигне оправдателна присъда. Т.е. че това са случаи, в които дело има, тъй като има тежки обществени скандали, тежка обществена чувствителност, но това дело е заведено, за да бъде "изпран" обвиняемият, а не за да бъде той осъден", коментира Радан Кънев.

"Подобни съмнения, без толкова ясни заявления на съдебния състав, има десетки, така че тук става дума за системния проблем, който нашето общество има с прокуратурата. Ние имаме поредица от проблеми при едни и същи главни прокурори", каза Радан Кънев.

Борисов разпореди необходимите 2,4 млн. лв., за да се обжалва решение в полза на Домусчиеви

Предишна новина

Приятелката на шофьора на инкасото го накарала да задигнат 360 000 лева

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Прокурор | нерегистриран
    1
    -1

    Това изказване е още един пример колко кух може да бъде понякога един адвокат...или политик... или...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.