Радослав Димов встъпи като апелативен прокурор на София

Радослав Димов встъпи като апелативен прокурор на София
Апелативният прокурор на София Радослав Димов и Мария Шишкова, зам.-главен прокурор при ВКП, снимки:ПРБ

Радослав Димов встъпи в длъжност като административен ръководител на Софийска апелативна прокуратура (САП), съобщиха от държавното обвинение. Актът му е бил връчен в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров.

Новият ръководител на САП е бил представен на магистратите и съдебните служители в обвинението от зам.-главния прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) Мария Шишкова и Славка Славова, завеждащ отдел "Административен" при ВКП.

Прокурор Димов бе избран от Прокурорската колегия на ВСС за апелативен прокурор на София на 11 септември. Встъпването му обаче се забави заради жалба от опонента му в процедурата Албена Вутова до Върховния административен съд (ВАС), с която тя оспори избора. Прокурорската колегия обаче настоя ВАС да допусне предварителното встъпване на Радослав Димов поради организационни причини, а върховните съдии уважиха искането.

Радослав Димов има 18 години юридически стаж. След завършване на специалност "право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски", през 2001 г. е започнал работа в Районна прокуратура – София. Бил е заместник на административния ръководител на СРП, завеждал е отдел "Общоопасни престъпления и престъпления, извършени от служители на ДАНС, МВР и ГД "Охрана" при Министерство на правосъдието". От 2017 г. е административен ръководител - районен прокурор на Софийска районна прокуратура.

Славка Славова, завеждащ отдел "Административен" при ВКП (отляво), Радослав Димов и Мария Шишкова

Три са версиите за смъртта на матроса от Бургас в барокамера

Предишна новина

Президентът върна на ВСС избора на Иван Гешев за главен прокурор

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 9
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 7
  | нерегистриран
  9
  -6

  Радо може и да е пич и да става за шеф на СРП,но определено не е за ръководител на АП-София.Това всички го знаят,но се правят на умрели лисици,защото им е прекалено удобен като безкрайно услужлив административен ръководител!

 3. 6
  ГейШеф | нерегистриран
  14
  -5

  Радо едно време беше пич - heavy metal is the law, ама толкова години служба в прокуратурата вероятно и на него не му се е отразила добре. Пък и щом го избира това мнозинство във ВСС... Все пак не бих се учудил някой ден да му прищрака нещо в главата и да се обърне срещу прасетата...

 4. 5
  RRR | нерегистриран
  13
  -8

  Интересно, какво понятие си има от работата на ниво ОП, за да бъде контролиращ техни актове.Другите лигавщини от сорта, си ги пазете за вътрешно ползване в РП.

 5. 4
  До RRR | нерегистриран
  12
  -8

  Какви са способностите на Димов и дали е служил достатъчно е въпрос на лична преценка. Но ако прокурорите и служителите в СРП можеха сами да изберат кой да им е началник, Димов вероятно щеше да получи 90% от гласовете. Вероятно и повече.

 6. 3
  RRR | нерегистриран
  11
  -14

  Хвала, момъка е от сорта на Гешев-нахъсан кариерист със средняшки способности и на два петъка служба.

 7. 2
  Леле Мале | нерегистриран
  15
  -10

  Ако не беше толкова трагично, щеше да е комично. Тоя жмел не го дига

 8. 1
  | нерегистриран
  14
  -1

  Вампира кога се пенсионира?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.