Райфъла отново се изправя пред съда


Пловдивският окръжен съд гледа днес делото срещу Атанас Червенков – Райфъла. Той е обвинен в опит за предумишлено убийство и палежи на депутатски коли. Заедно с него пред магистратите ще отговарят и още петима съучастници.

Веселин Загорски – като подбудител и помагач, Атанас Червенков – като подбудител, Васил Василев – като помагач, Симеон Генов и Бисер Романов – като извършители, са обвинени в това, че през февруари 2014 г. в съучастие са направили опит умишлено да умъртвят Аргир Гяуров, собственик на медицински център, като същият е бил намушкан многократно с нож във входа на жилищния блок, в който живее.

Петимата са обвинени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили през периода от януари 2014 г. до януари 2015 г. Сред случаите са и опожарените коли на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов.

Шестият съучастник – Стефан Гичев, е подсъдим за държане на боеприпаси в големи количества, без съответното разрешително. Те са му били предадени от Райфъла – 575 бр. ловни патрони.

Делото е насрочено и за утре.

Обвиняват сина на полицая Караджов в незаконно боравене с пистолет?

Предишна новина

Каква е гаранцията, че няма всички да станем "теорористи"?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.