Районна прокуратура – Сливница приключи 17 наказателни производства за незаконно преминаване на границата

Районна прокуратура – Сливница приключи 17 наказателни производства за незаконно преминаване на границата

Около 00:15 часа на 31 август 2018 г., в землището на с. Долна Невля, община Драгоман, група от 21 лица – иракски граждани, направили опит да преминат през границата на страната от България в Сърбия. Сред тях имало 5 жени, 11 мъже, 3 малолетни деца и едно непълнолетно. Деянието останало недовършено поради задържането им от служители на ГПУ – Калотина на около 50 метра от 308А гранична пирамида, съобщават от обвинението.

На същия ден под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Сливница са били образувани 17 наказателни производства. Чужденците били привлечени в качеството на обвиняеми за незаконно излизане през границата на страната не през определените за това места. Двама от тях – съпрузи, извършили престъплението при условията на повторност.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са били задържани за срок до 72 часа. Малолетните деца са били настанени в социален дом в гр. София.

Районна прокуратура – Сливница е сключила споразумения със защитниците на подсъдимите чужди граждани, които съдът е одобрил. Петнадесет от тях са с условни наказания "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок, а за съпрузите, извършили престъплението повторно, то е ефективно. Спрямо тях съдът е привел в изпълнение наказанието, наложено им по предходното осъждане за същото престъпление.

Одобрените от съда споразумения имат характера на влязла в сила присъда.

Нелегална фабрика за цигари в Карнобат отведе разследващите до един от най-крупните производители на алкохол у нас

Предишна новина

Над 100 деца протестираха пред съда в Пазарджик

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.