Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев издаде книга за предсрочното освобождаване

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев издаде книга за предсрочното освобождаване
Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив

„Предсрочно освобождаване от изтърпяване на наложено наказание“ е новата книга на Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. Монографията излезе от печат в края на миналата седмица и е с подчертана практическа насоченост. Предназначена е както за практикуващи юристи, студенти и преподаватели, така и за всеки, който се интересува от право, уточняват от държавното обвинение.

Книгата се състои от четири глави, които разглеждат генезиса и историческото развитие на института, правната същност и значението на предсрочното освобождаване, последиците от неизпълнение на условията в изпитателния срок и решения на европейски институции. Особено внимание е обърнато на условното предсрочно освобождаване. В монографията е направен сравнителен анализ с чуждестранни законодателства, съдържа се и такъв на практиката на съдилищата у нас.

Авторът Чавдар Грошев е доктор по право. Той е преподавател по наказателноправни науки в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Висшето училище по сигурност и икономика, гр. Пловдив. Това е втората правна книга на Чавдар Грошев, която вече може да се поръча онлайн и се разпространява в книжарниците в страната. Първата - „Индивидуализация на наказанието“, излезе през 2015 г.

Още по темата

Тийнейджър извади нож на старица заради 39 лв. и храна

Предишна новина

Главният прокурор Иван Гешев връчи „Почетен знак на ПРБ“ на наследниците на Евгени Диков

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Това е добра новина | нерегистриран
    1
    0

    Но давайте повече информация, моля. С какъв дисертационен труд авторът е станал доктор. Къде в чужбина е публкувал статиите си? Колко книги е издал? Къде са го поканили да обсъди с академични аудитории схващанията си? И в крайна сметка - какъв стаж има като юрист.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.